Xheas yazdı:bende onu almak istiyorum işte ama 9600M GT nin performansı daha düsük ve bazı oyunlarda takılmalar yaptıgını duydum. Tek aklımı çelen konu burası.
Bakın 2 GPU da birbirine yakın ekran kartı işlemcileri. ama teknik veriler GeForce'un daha bi üstün oldugunu gösteriyor. Takılma var denilen makinenin donanım özellikleri nasıldır.? Bunlarda cok etkendir oyunlarda. Dunyanin en hızlı ekran kartını koyun makine donanımı yeterli değil ise oyunda sıkıntı çekersiniz. İki ekran kartını test ettini mi derseni hayır ama teknik verilere göre konusursak kesinlikle vatan'daki ürünü tercih etmelisiniz. Hem ekran kartı hemde CPU açısından.
Kolay gelsin.
---------------------------------------------------
Üretici ATI
Seri Mobility Radeon HD 4000
Kod adı M96
Pipelines 320 - birleştirilmiş
Çekirdek Hızı * 550 MHz
Shader Hızı * 550 MHz
Bellek Hızı * 800 MHz
Memory Bus genişliği 128 Bit
Bellek türü GDDR3, DDR2, DDR3
Max. Belek Boyutu
Paylaşımlı bellek hayır
DirectX DirectX 10.1, Shader 4.1
Anlık tüketim 35 Watt
Transistörler 514 milyon
teknoloji 55 nm
Özellikler OpenGL 2.0, PCI-E 2.0 x16, Powerplay, DisplayPort support bis 2560x1600, HDMI support bis 1920x1080 (beides mit 7.1 AC3 Audio), 1x Dual-Link/Single-Link DVI, 1x Single-Link DVI Support (alle Displayanschlüsse müssen vom Notebookhersteller unterstützt werden)
---------------------------------------------------------------------------------------------
Üretici NVIDIA
Seri GeForce 9M
Kod adı NB9P-GS
Pipelines 32 - birleştirilmiş
Çekirdek Hızı * 500 MHz
Shader Hızı * 1250 MHz
Bellek Hızı * 800 MHz
Memory Bus genişliği 128 Bit
Bellek türü GDDR2, GDDR3
Max. Belek Boyutu 1024 MB
Paylaşımlı bellek hayır
DirectX DirectX 10, Shader 4.0
Anlık tüketim 23 Watt
Transistörler 314 milyon
teknoloji 65 nm
Özellikler PCI-E 2.0, 1250 MHz Shader Taktung, 400 MHz Speichertaktung bei GDDR2, 800 MHz bei GDDR3, PureVideo HD Technologie (VP3), Hybrid SLI mit HybridPower (mit aktuellen nVidia Chipsätzen).