2 Acer arasında kararsızım...

Acer markası hakkında bütün görüşlerinizi bu başlık altında dile getirin.

2 Acer arasında kararsızım...

Mesajgönderen Xheas » 30 Tem 2009, 17:24

Meraba arkadaslar 2 acer arasında kararsız kaldım. Bu hafta sonu almayı düsünüyorum. Laptopta oyunda oynamak istedigimden ekran kartları tek sorunum. Ati 4650 daha iyi bir kart ama 9600M GT ile arasında baya fark warmı? Hangisi almamı tavsiye edersiniz ?
http://www.vatanbilgisayar.com/productdetails.aspx?I_ID=38047
http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=NTBACR0006937
Xheas

Re: 2 Acer arasında kararsızım...

Mesajgönderen Rebel » 30 Tem 2009, 17:51

Xheas yazdı:Meraba arkadaslar 2 acer arasında kararsız kaldım. Bu hafta sonu almayı düsünüyorum. Laptopta oyunda oynamak istedigimden ekran kartları tek sorunum. Ati 4650 daha iyi bir kart ama 9600M GT ile arasında baya fark warmı? Hangisi almamı tavsiye edersiniz ?
http://www.vatanbilgisayar.com/productdetails.aspx?I_ID=38047
http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=NTBACR0006937

iki ürününde ekran kartı iyi ama vatan bilgisayardaki ürünün işlemcisi çok cok daha iyi. Şöyle desek daha iyi olur pcdepo'daki ürün centrino işlemcili ve işlemci derecesi 3 vatan daki üründe ise yeni yenil centrino2 işlemci mevcut. derecesi 4. İki urun arasinda tercihiniz kesinlikle vatandaki urun olmalidir. Acer da iyi seçim. tebrikler.
Herkes birgün Beşiktaş'lı olmasın, bırakın o ayrıcalık bizde kalsın...
ACER Aspire Timeline 4810T
Kullanıcı avatarı
Rebel
Dizüstü Bilgisayar Uzmanı

Mesajgönderen Xheas » 30 Tem 2009, 17:58

bende onu almak istiyorum işte ama 9600M GT nin performansı daha düsük ve bazı oyunlarda takılmalar yaptıgını duydum. Tek aklımı çelen konu burası.
Xheas

Mesajgönderen Rebel » 30 Tem 2009, 18:23

Xheas yazdı:bende onu almak istiyorum işte ama 9600M GT nin performansı daha düsük ve bazı oyunlarda takılmalar yaptıgını duydum. Tek aklımı çelen konu burası.

Bakın 2 GPU da birbirine yakın ekran kartı işlemcileri. ama teknik veriler GeForce'un daha bi üstün oldugunu gösteriyor. Takılma var denilen makinenin donanım özellikleri nasıldır.? Bunlarda cok etkendir oyunlarda. Dunyanin en hızlı ekran kartını koyun makine donanımı yeterli değil ise oyunda sıkıntı çekersiniz. İki ekran kartını test ettini mi derseni hayır ama teknik verilere göre konusursak kesinlikle vatan'daki ürünü tercih etmelisiniz. Hem ekran kartı hemde CPU açısından.

Kolay gelsin.

---------------------------------------------------

Üretici ATI
Seri Mobility Radeon HD 4000
Kod adı M96
Pipelines 320 - birleştirilmiş
Çekirdek Hızı * 550 MHz
Shader Hızı * 550 MHz
Bellek Hızı * 800 MHz
Memory Bus genişliği 128 Bit
Bellek türü GDDR3, DDR2, DDR3
Max. Belek Boyutu
Paylaşımlı bellek hayır
DirectX DirectX 10.1, Shader 4.1
Anlık tüketim 35 Watt
Transistörler 514 milyon
teknoloji 55 nm
Özellikler OpenGL 2.0, PCI-E 2.0 x16, Powerplay, DisplayPort support bis 2560x1600, HDMI support bis 1920x1080 (beides mit 7.1 AC3 Audio), 1x Dual-Link/Single-Link DVI, 1x Single-Link DVI Support (alle Displayanschlüsse müssen vom Notebookhersteller unterstützt werden)

---------------------------------------------------------------------------------------------

Üretici NVIDIA
Seri GeForce 9M
Kod adı NB9P-GS
Pipelines 32 - birleştirilmiş
Çekirdek Hızı * 500 MHz
Shader Hızı * 1250 MHz
Bellek Hızı * 800 MHz
Bellek türü GDDR2, GDDR3
Max. Belek Boyutu 1024 MB
Paylaşımlı bellek hayır
DirectX DirectX 10, Shader 4.0
Anlık tüketim 23 Watt
Transistörler 314 milyon
teknoloji 65 nm
Özellikler PCI-E 2.0, 1250 MHz Shader Taktung, 400 MHz Speichertaktung bei GDDR2, 800 MHz bei GDDR3, PureVideo HD Technologie (VP3), Hybrid SLI mit HybridPower (mit aktuellen nVidia Chipsätzen).
Kullanıcı avatarı
Rebel

Mesajgönderen Xheas » 31 Tem 2009, 01:46

Rebel yazdı:
Xheas yazdı:bende onu almak istiyorum işte ama 9600M GT nin performansı daha düsük ve bazı oyunlarda takılmalar yaptıgını duydum. Tek aklımı çelen konu burası.

Bakın 2 GPU da birbirine yakın ekran kartı işlemcileri. ama teknik veriler GeForce'un daha bi üstün oldugunu gösteriyor. Takılma var denilen makinenin donanım özellikleri nasıldır.? Bunlarda cok etkendir oyunlarda. Dunyanin en hızlı ekran kartını koyun makine donanımı yeterli değil ise oyunda sıkıntı çekersiniz. İki ekran kartını test ettini mi derseni hayır ama teknik verilere göre konusursak kesinlikle vatan'daki ürünü tercih etmelisiniz. Hem ekran kartı hemde CPU açısından.

Kolay gelsin.

---------------------------------------------------

Üretici ATI
Seri Mobility Radeon HD 4000
Kod adı M96
Pipelines 320 - birleştirilmiş
Çekirdek Hızı * 550 MHz
Shader Hızı * 550 MHz
Bellek Hızı * 800 MHz
Bellek türü GDDR3, DDR2, DDR3
Max. Belek Boyutu
Paylaşımlı bellek hayır
DirectX DirectX 10.1, Shader 4.1
Anlık tüketim 35 Watt
Transistörler 514 milyon
teknoloji 55 nm
Özellikler OpenGL 2.0, PCI-E 2.0 x16, Powerplay, DisplayPort support bis 2560x1600, HDMI support bis 1920x1080 (beides mit 7.1 AC3 Audio), 1x Dual-Link/Single-Link DVI, 1x Single-Link DVI Support (alle Displayanschlüsse müssen vom Notebookhersteller unterstützt werden)

---------------------------------------------------------------------------------------------

Üretici NVIDIA
Seri GeForce 9M
Kod adı NB9P-GS
Pipelines 32 - birleştirilmiş
Çekirdek Hızı * 500 MHz
Shader Hızı * 1250 MHz
Bellek Hızı * 800 MHz
Bellek türü GDDR2, GDDR3
Max. Belek Boyutu 1024 MB
Paylaşımlı bellek hayır
DirectX DirectX 10, Shader 4.0
Anlık tüketim 23 Watt
Transistörler 314 milyon
teknoloji 65 nm
Özellikler PCI-E 2.0, 1250 MHz Shader Taktung, 400 MHz Speichertaktung bei GDDR2, 800 MHz bei GDDR3, PureVideo HD Technologie (VP3), Hybrid SLI mit HybridPower (mit aktuellen nVidia Chipsätzen).

Senin söylediklerinle benim okuduklarım tamamen zıt ama :D ati 4650 ddr2 nin performansı 9600M GT nin cok üstünde oldugu yönünde cok fazla görüş var. Ayrıca oyunlardan ss lerle fps deki farklarda ortaya koyuyo.Ama bir yandada işlemci farkı var. Hala akfam çok karışık
Xheas

Mesajgönderen Rebel » 31 Tem 2009, 11:38

bakın ben teknik verilere göre yorum yaparım. Çekirdek Hızları ve bellek hızları neredeyse aynı. Dediğim gibi ikisininde birbirine eksi ve artı tarafları var. Evet ATI daha performanslı gibi görünsede daha yuksek enerji ile çalışması bence bir kayıp. Cunku sözkonusu olan bir notebook ve soğutma sistemi. Nvidia'nın daha az enerji tükettiğini bu yuzden daha az ısınacağını ve zaman arttıkca daha az performans kaybı olacağını unutmamalıyız. Ayrica ati'nin az da olsa daha önde oluşu GF'nin çok kötü oldugunu göstermez. bence üzerinde durulması gereken asıl konu CPU. Cenrtino 2 işlemci önemli bir faktör. Ben nvidia savunucusu degilim. yanlış anlaşılmasın. Verdiginiz iki ürün üzerinde konustuk sürekli. Şahsen ben oyun için notebokta almam. benim için notebookta onemli olan işlemcidir. komutlarıma anında tepki vermesi ve pil kullanım süresidir. isterseniz hem ati 4000 serisi GPU'lu hemde iyi bir CPU'llu bir makine bakalım. Ne dersiniz.
Kullanıcı avatarı
Rebel

Mesajgönderen Xheas » 31 Tem 2009, 12:21

Laptoplarda işlemcilerin değişme ihtimali var ama ekran kartı yok ondan güzel bi ekran kartının olmasını istiyorum.verebilecegim max miktar 1525tl. Cok araştrdım ekran kartının ati 4650 olması icin ama t6600 lu modellerde var. Sonunda 9600M gt li acer almaya karar kıldım ama cod 5 de hersey minumumda zar zor oynanabiliyo yönünde yorumlar okudum. Kafam bundan bolayı karıştı napacagımı bilmiyorum.
Xheas

Mesajgönderen Rebel » 31 Tem 2009, 12:47

Şimdi benide arada bıraktınız. Oyunlarla hiç aram olmadığı için teknik olarak konusabiliyorum sadece. Şimdi P işlemcili alırsınız o oyunu oynayamazsınız bende üzülürüm o zaman. Makmadığım marka kalmadı, Centrino 2 işlemcili tüm ürünlerde nvidia tercih edilmiş. Ati ekran kartılı modele rastlamadım, rastlasam da 4650 den eski kartlar. Bugun 2.el bir Acer aldım. 3-4 aylık. Yarın teslim alacağım. Direk işlemcisine baktım. P8400. Ekran kartı GF9300 GS. Şimdi oyunla aram olmadıgı icin ekran kartı cok onemli rol oynamadı urunu almamda. Makine performansı için bağımsız ( paylaşımsız ) bir ekran kartı olması yeterliydi benim için.

Tabi sizin durumunuz farklı.

Sizin için bende araştıracağım. Kullanıcı yorumlarını inceliyeceğim. Yeni bir site olduğumuz için çok fazla kullanıcı yorumu yok açıkcası sitemizde.
Kullanıcı avatarı
Rebel

Mesajgönderen Xheas » 31 Tem 2009, 13:03

ilgilendigin için saol yinede :) cok arastırdım bende p seri işlemciyle ekran kartı iyi olan bigisayar bi samsung 108str wardı onada güvenemedim.
Bugun bi laptop alıcam ama hala karar weremedim allah kerim :)
Xheas

Mesajgönderen Rebel » 31 Tem 2009, 13:17

Xheas yazdı:ilgilendigin için saol yinede :) cok arastırdım bende p seri işlemciyle ekran kartı iyi olan bigisayar bi samsung 108str wardı onada güvenemedim.
Bugun bi laptop alıcam ama hala karar weremedim allah kerim :)

Rica ederim görevimiz ;)

Bu linklere bi bakarmısın.

mesela bu 9600 GT yi ön plana çıkarmış. Tabi ekran kartı 4650 değil.
http://www.oyuncehennemi.com/nvidia-gef ... 36105.html

http://forum.donanimhaber.com/m_33137948/tm.htm buda ati demiş. Acer ddr2 kullanıyorsa kötü ki sitesine göre ddr2 kullanıyor. http://www.acer.com.tr/acer/product.do? ... xHistory=0

Sonuç olarak ekran kartı olarak evet ati ama işlemci olarak P. imkan olsa da her iki makineye aynı oyunu kurup test etmek imkanı olsa..

Şahsi fikrim işlemciden yana. Benim şu anda kullandığım notebook VAIO. 8400 GT ekran kartı var. 2 sene geçmedi ama ekran kartı için sanki 6 sene gecti. Yeni oyunlarda minimum degerler ile oynayabiliyorum ancak. Anlatmak istedigim bu. ati veya nvidia 1-2 sene sonra her ikiside eski kalacak.

Ben hep şunu derim müşterilerime.

Oyun oynayacaksanız PS3 alın.
Oyun oynamayacaksanız notebook alın. Ama sakın desktop almayın. :) Sesi çekilir gibi değil. Elektrik tüketimi felaket. Elektrik kesilince UPS yok ise donanım ve veriler risk altında. Kapladığı alan felaket. v.s. v.s.
Kullanıcı avatarı
Rebel

Sonraki

Dön Destek / Genel Tartışma Alanı

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir