ACER Aspire 2920Z-3A1G12Mİ nasıldır, tavsiye edilir mi?

Notebook satın almak istiyorsanız böyle buyrun..

ACER Aspire 2920Z-3A1G12Mİ nasıldır, tavsiye edilir mi?

Mesajgönderen wisteria » 04 Ara 2008, 03:32

Herkese merhaba,
Kolay taşınabilen bir notbook arıyorum ve araştırmalarım sonucunda karşıma 2 ürün çıktı, bunlardan biri Acer'ın bahsettiğim modeli diğeri ise Toshiba Satallite U400-138. Fiyat açısından tabii ki ACER daha cazip ama İntel GMA X3100 358 MB paylaşımlı olma özelliğinin hız düşürme ihtimali düşündürüyor. bir de işlemci hızının 1.73 GHz olması da kötü. Aslında bilgisayarda en çok kullandığım programlar office ve internet. Tabii ses kalitesinin de iyi olması önemli beklentilerim arasında. Notbook kullanırken en çok illet olduğum şey de yavaş olması, aynı anda birkaç işlem yapınca yavaşlaması. Bu yüzden en çok önem verdiğim özellik hız. Aşağıda bu 2 ürünün özelliklerini yazıyorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Sizce notbooktan beklentilerim açısından değerlendirildiğinde ACER benim için yeterli mi?Şimdiden teşekkür ederim.

ACER Aspire 2920Z-3A1G12Mİ
intel pentium dual core T2370 1.73 GHz
İntel GmaX3100 358MB paylaşımlı
1 GB DDR2 120 GB 5400 rpm SATA
Dvd super Multi 802.11bg WLAN

Toshiba Satallita U400-138
Intel Core 2 duo T8400 (2.26ghz, 3mb L2 cache, 1.066 MHz FSB)
320 Gb (5400 rpm)
3072 Mb (2048+1024)
wisteria

Re: ACER Aspire 2920Z-3A1G12Mİ nasıldır, tavsiye edilir mi?

Mesajgönderen Rebel » 04 Ara 2008, 10:17

Malesef Acer'in uzerinde bulundurduğu işlemci sizin için yetersiz. Yeterli ama yetersiz. Tüm işlerininizi yapabilirsiniz ama illet olduğunuz yavaşlık ile karşılaşırsınız.

Kesinlikle ve kesinlikle Toshiba U400
Herkes birgün Beşiktaş'lı olmasın, bırakın o ayrıcalık bizde kalsın...
ACER Aspire Timeline 4810T
Kullanıcı avatarı
Rebel
Dizüstü Bilgisayar Uzmanı
Dizüstü Bilgisayar Uzmanı

Mesajgönderen ensiformis » 04 Ara 2008, 14:29

Resim

Resim

Merhaba,Hız konusunda kesinlikle Toshibanın işlemcisi fark atıyor..Özellikle belirttiğiniz için, Acer'in sizi tatmin edeceğini sanmıyorum..Diğer özellikler bakımındanda 2 ürünü karşılastırırsak,Toshiba yine üstünlük saglıyor.Fiyatları da gördüğünüz gibi nerdeyse diğerinin 2 katı :!: Eger imkanınız var ise kesinlikle Toshiba alın derim..Eğer yok ise Acer'in bu modeli değilde, baska markalar ve modeller incelemenizi tavsiye ederim. ;)

NoT : Acer fiyati bimeks.com ' dan, Toshiba fiyatı istanbulbilisim.com.tr ' den alınmıştır..
Kullanıcı avatarı
ensiformis
Moderator
Moderator

Mesajgönderen wisteria » 05 Ara 2008, 02:20

çok sağolun arkadaşlar
wisteria

Mesajgönderen wisteria » 05 Ara 2008, 23:11

arkadaşlar ben size bir şey daha soracam, bu İstanbul Bilişim nasıl bir firmadır, güvenilir midir, gönül rahatlığıyla alışveriş edilebilir mi? ben bu firmanın adına son bir kaç gündür rastlıyorum çünkü en uygun fiyatı orası veriyor. ama bi taraftan da tereddüt ediyorum servis konusunda nasıldır acaba diye. ben İzmir'de oturuyorum ve burda en çok Teknosa'dan alışveriş ediliyor. Bir şey daha var, sizce notebook almak için suan doğru zaman mı yoksa biraz daha beklemek gerekir mi, fiyatların düşebileceğini düşünüyor musunuz?
wisteria

Mesajgönderen ensiformis » 06 Ara 2008, 00:07

İstanbulbilişim hakkında bir bilgim yok,nasıl? iyi mi? kötü mü? diye,ama en uygun fiyatlı ürünler o sitede evet.teknosa birazz daha tuzlu piyasaya göre!
notebook alma zamanına gelince,dolar fiyatları arttığı için, tabiki bu da etkiledi notebook fiyatlarını.ama bazı firmalar doları sabitledik (1$=1.3YTL) gibi kampanyalara yöneldiler,ama yinede eskiye göre biraz pahalı gibi duruyorlar..Doların düşeceğini sanmıyorum,yani bu fiyatlarında pek aşagıya inecegini düşünmüyorum.Eğer bazı firmaların bölüm bölüm yaptıgı kampanyaları takip edemiyorsanız,veya bunları beklemek gibi bir zamanınız yoksa alın..varsa da hem belki kampanya yakalarsanız umuduyla,hem de ortalık sakinlesirde dolar düşer umuduyla 2009 şubat sonuna kadar beklemekte fayda olabilir..
;)
Kullanıcı avatarı
ensiformis
Moderator
Moderator

Mesajgönderen liomc » 31 Oca 2009, 19:00

Arkadaşım ben laptopumla 2. ayımı dolduruyorum nerdeyse. Almadan önce Engin Bey'in kafasını çok şişirmişliğim vardır hatta. Çok araştırdım sağdan soldan ve Acer Aspire 4710'um var şu anda. Özellikleri 14.1" WXGA CrystalBrite ekran, 2 Ghz Core Duo işlemci, 1Gb RAM, Intel GMA 950 224 MB paylaşımlı ekran kartı ve 80 Gb HDD si var ben 1010 liraya aldım aleti su an da aynı fiyatta halen. Biraz korkarak aldım açıkçası çünkü şu anda piyasada olan modellerinden düşük bir model. Linux yüklü geliyor bilgisayar. Hemen xp kurdum (driverlarını zaten dvd sinde vardı) bilgisayara ve şu an ne hızında ne de ısınmasında bir problemim yok. HP nin Pavilion DV serisinden bir bilgisayarla da ilgileniyordum benim arkadaşım aldı ondan bir tane ve şu an alet bildiğin 3 kiloluk bir elektrikli battaniye artı dokunmatik tuşları kafayı yedi.alalı da 1 sene ya oldu ya olmadı.

Performans yönünden zerre sıkıntım yok, hatta hiç kanım ısınmamasına rağmen 2Gb daha ram takıp Vista bile kurmayı düşünüyorum bilgisayara. Oyun olarak pek piyasa oyunlarını takip etmiyorum ama Wrath of the Lich King'i yükleyip Battlegrounds'da raid e girmiş bir insanım; masaüstü bilgisayarımı zerre aratmadı bana. Aklında bulunsun düşünürsen.

Saygılar.
liomc

Dön Notebook Satın Almak İstiyorum

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir