İşletim sisteminin Haziran ayında piyasada olması bekleniyor.
Apple'ın yakında piyasaya çıkacak yeni işletim sisteminin ekran görüntüleri ortaya çıktı. Snow Leopard isimli işletim sistemindeki en büyük yenilikler, görünmeyen detaylar olacak.
Mac OS X Snow Leopard Build 10A261; resmi internet sitesinde, ekran görüntüleri ve tanıtıcı bir video ile birlikte sunuluyor. Apple, Snow Leopard'ı Haziran ayında piyasaya sunmayı planlıyor. O zamana kadar performans ve sağlamlık alanlarında geliştirmeler yapılacak.
Görünüşe göre, etkili küçük değişiklikler en son sürümde ortaya çıkacak. Stacks ismi verilen dizin arabimi, dizinleri içini açmadan her özelliğiyle rahatça incelemenize izin verecek. "Trash"e eklenen geri alım özelliğiyle birlikte, dikkatsizce silinen dosyalar "Put Back" özelliğiyle orjinal klasörüne geri alınabilecek.
Daha da önemlisi, sistem performansını artırmak için Snow Leopard'ın kapladığı alan azaltılmış. Şirket, grafik işlemcisi gücünün daha çok ortaya çıkması için yeni ve etkileyici özellikler kullanmaya da karar vermiş. Bu özellikler ekran görüntülerinde belli olmasa da, işletim sisteminde bulunacak.
Apple'a yakın çevrelerden gelen söylentilere göre yeni işletim sistemi 2009'un ilk çeyreğinde piyasaya çıkacaktı. En geç mart sonu piyasada olması bekleniyordu. Fakat gelişmelere bakılırsa yeni işletim sistemi Haziran’dan önce piyasaya çıkmayacak.

News