Arkadaşlar en iyi ADSL modem hangisi sizce?

ADSL Modem

Arkadaşlar en iyi ADSL modem hangisi sizce?

Mesajgönderen _dilay_ » 08 Şub 2008, 00:15

Ben airties tan memnun kalmadım zyxel kullanıyorum şimdilik hiç sıkıntım yok ama daha ufak boyutlarda yine kablosuz bir modem istiyorum Siz hangi modemi kullanıyorsunuz memnun musunuz? 8-)
Kullanıcı avatarı
_dilay_
NP-Fan
NP-Fan

Re: Arkadaşlar en iyi ADSL Modem hangisi sizce?

Mesajgönderen Serkandan » 08 Şub 2008, 02:00

Selamm,

Airties'ın eski ürünlerinde diğer ürünlerle bir uyumsuzluk problemi yaşayabilirsin, fakat yeni modellerde böyle bir problem yok. Hepsi stabil bir şekilde çalışıyor. Zyxel'de fiyat/performans açısından oldukça iyi seçenekler sunan bir seçenek.

Fakat küçük ADSL Modem istemeni tam olarak anlayamadım, çünkü ADSL Modem'ler taşınabilme nitelikleri olmadıklarından dolayı yer kaybı yaratmıyorlar herhangi bir yerde. Ayrıca kablosuz olduklarından dolayı istediğiniz yere de koyabiliyorsunuz :P

Ben ASUS AM200g kullanıyorum oldukça da memnunum =)
Resim
Serkandan

Mesajgönderen Taygun Kekeç » 08 Şub 2008, 03:04

Çoğu modem birbirine çok yakın performansta çalışıyor fakat
USRobotics i tavsiye ederim.
Taygun Kekeç

Mesajgönderen _dilay_ » 08 Şub 2008, 15:07

teşekkürler arkadaşlar şimdi bayan gözüyle teknolojik ürün bile değişik isteniyor diyeceksiniz :D serkan küçük istememin sebebi 660hw-1 var bende yani tek kişi kullanıyorum 4 portu var birazcık büyük gibi :D airties sın iyi olduğunu duydum usb lan adabtörle birlikte satılan modelleride incelemiştim güçlü ama şekli hoşuma gitmedi 8-) 125 Mbps aktarım hızı olması iyi olur ASUS AM200g ürün incelemelerini okudum gayet iyi bir modem ..büyük olması dezavantj demiyorlarda değil
modemde virüs engelleme sistemi olan model önerebilir misiniz? :roll:
Kullanıcı avatarı
_dilay_
NP-Fan
NP-Fan

Mesajgönderen Serkandan » 08 Şub 2008, 15:26

Dilay, o zaman bu yazıyı Apple'dan Steve Jobs okumasın sakın ince küçük renkli renkli ADSL Modem üretir tıpkı iPod'lar gibi :D

Ben hala boy ve şekilin ötesinde ADSL Modem'in performansına önem vermenin öncelikli olmasını düşünüyorum.

Direkt yazılımsal olarak virüs engelleme sistemi olan ADSL Modem'ler ne yazık ki mevcut değil. Çünkü ADSL Modem'ler kendi içlerinde Firmware denilen bir yapıya sahiptirler ve bu yapı virüsü engellemek için hazırlanmamışlardır. Ancak Modem yönetim paneli üzerinden virüs gelebilecek olan portları bir şekilde engelleyebilirsin. Nitekim, hali hazırda Firewall özelliği olan modem'ler del mevcut.

Ama yine de Virüs'lerden korunmak istiyorsan kesinlikle yazılımsal bir antvirüs programı kullanmalısın :)
Ayrıca yaklaşık 1,5 yıl önce yapmış olduğum Türkiye'nin en kapsamlı ADSL Modem testinde kullanmış olduğun Zyxel 660HW-1 fiyat / performans açısından birinci çıkmıştı hatırlatmadan geçmiyim :geek:
Serkandan

Mesajgönderen _dilay_ » 08 Şub 2008, 15:59

ama serkan ipod lar gibi renkli minik minik modemlerimiz olsa fenada olmaz hani 8-) evet hertürlü korumayı sağlıyorum bilgisayarlarımda o konuda sıkıntım yok ama pc ye ulaşmadan halletmek içinde dediğin gibi firewall lu sundan kullanmak lazım sen birinci diyorsan bende modemimle barışık yaşamaya devam edeyim (üzerine dantel falan sererim artık :D teşekkürler
Kullanıcı avatarı
_dilay_
NP-Fan
NP-Fan

Mesajgönderen Serkandan » 08 Şub 2008, 16:09

Güzel olur tabi de bu sefer bayanlar ellerinde iPod gibi kabloları sarkan adsl modem'lerini de dışarıda alışveriş yaparken taşırlarsa şaşırmam :)

Dantel olayınaysa karşıyım onu koyunca ürün çok ısınıyo yanıyor! (birebir test ettim) :p
Serkandan

Mesajgönderen _dilay_ » 08 Şub 2008, 16:26

danteli kese kağıdı niyetiyle örtecektim ama neyse onuda örtmüyorum yanımda gezdireceksem point to point wireless sistemleri tercih ederim :D
işte modem budur diğebileceğiniz modeller varsa yinede incelemek isterim hem yeni arkadaşlar katılırsa arşivimiz olur :D
Kullanıcı avatarı
_dilay_
NP-Fan
NP-Fan

Mesajgönderen xanax » 08 Şub 2008, 17:36

ben Thomson Speedtouch 585i v6 kullanıyorum oldukça da memnunum açıkçası biraz büyük ama bir o kadar da compact duvara asma özelliğinden faydalanarak yerden de tasarruf edebilirsiniz.

Resim
Kullanıcı avatarı
xanax

Mesajgönderen _dilay_ » 09 Şub 2008, 10:47

xanax bahsettiğin modemin arayüzü ingilizce ingilizcesi iyi olmayan birinide kurulum yaparken zorlamaz değil mi?
54 Mbps ve 4 portu var duvara asılmasıda güzel ..büyük olması dezavantaj bana 8-)
Kullanıcı avatarı
_dilay_
NP-Fan
NP-Fan

Sonraki

Dön ADSL Modem

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir