Artık çöp mü olması gerek?

ADSL Modem

Artık çöp mü olması gerek?

Mesajgönderen serhatkatliam » 24 May 2008, 17:54

Merhaba NP üyeleri,
Bende USR 9107 Modelinde Adsl kutusu var (aşağıdaki linkten bakabilirsiniz);
http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/P ... =_MODEM654
Benim şikayetim şu;ilk başlarda nete girmesinde sorun yaşanıyordu fln(yaklaşık1buçuk yıl önce),sonra sorun düzeldi ve bu zamana kadar sadece IP değişmesi için arada kapatıp açıyordum,çok nadir hattan düşmeler oluyordu.
yaklaşık 1 ay'dan beri 800kbps olan hızını 40kbps'lere kadar çekti,bildiğim yöntemler işe yaramıyor,sürekli olarak hattan düşüyor,bende yeni almaya kadar verdim.
Bi dönem sayın Engin Kısakol ile bu konuda görüşmüştük,bana Airties önermişti ve beklersem N teknolojisiyle alakalı şeylerin oluşacağını söylemişti.
Şu anda taslak halinde N teknolojisi,1 seneye akdar çıkmaz bildiğim akdarıyla,o yüzden şimdiden almaya kadar verdim,ev içinde kullanıcağım maksmum uzaklık 25 metre,yoksa normalde Adsl kutusunun hemen üst katında olcam,yani 4 metreyi geçmez,benim istediğim hattan düşmeme garantisini Telekom veriyor(gerçi lafta gibi ama...),Bu aletlerin öyle bi garntisi yokmu,biraz karıştırdım ortalığı ama umarım derdimi anlatabilmişimdir?
Bide network desteği verirse iyi olur
Düşündüğüm model: Airties RT_211
serhatkatliam

Re: Artık çöp mü olması gerek?

Mesajgönderen Rebel » 24 May 2008, 18:43

Problemin modeminden kaynaklandığını nereden biliyorsun. ? problem modemde diyebilmen için ne gibi testleri gerçekleştirdin. ? Bunları bizimle paylaşırmısın.
Herkes birgün Beşiktaş'lı olmasın, bırakın o ayrıcalık bizde kalsın...
ACER Aspire Timeline 4810T
Kullanıcı avatarı
Rebel
Dizüstü Bilgisayar Uzmanı

Mesajgönderen serhatkatliam » 24 May 2008, 21:59

Kablolarda sorun olabilceiğini düşündüm çünkü güveniyordum usr modemime,Türk telekomu çağırdım kablolarda herhangi problem yok dediler,daha sonra modemde sorun olma ihtimali aklıma gelince arkadaşımın modemini taktım,adres ve şifreyi girdikten sonra hat'ta çok kısa sürede girdi(arkadaşın modemi =pikatel combomax)...
Modemde hata oduğunu anlayınca Şifresi fln yanlışlıkla değiştirilmişmidir diye 5 defa bilgileri tekrarlayarak hat'ta bağlanmaya çalıştım girmedi...
girdiğinde ise aşırı yavaş işlem yapıyor,sık sık düşüyor,sitelere girmesi yüklemeleri fln,ölçüm yapayım dedim,netten yada programdaan test yapıyorum 40-50 kbps arasında değşiyor...
1 ay öncesinde 800kbps dolaylarındaydı bu hız

Netten hız bilgisini edindiğim yer: http://www.intel.com/cd/products/servic ... 384605.htm
serhatkatliam

Mesajgönderen Rebel » 26 May 2008, 11:24

Modeminizin yazılımını güncelediniz mi. ? Modem ddeğişikliği yapmadan önce yazılımınızı güncellemenizi tavsiye ediyorum.
Kullanıcı avatarı
Rebel

Mesajgönderen serhatkatliam » 26 May 2008, 17:20

O Konuyu bende çok düşündüm ama nasıl yapılacağını kimse bilmiyor çevremde,bende anlayamadım,anlatabilmeniz mümkün mü ?
serhatkatliam

Mesajgönderen Rebel » 01 Haz 2008, 20:17

http://www.usr.com/support/product-temp ... ?prod=9107 adresinde işlemin nasıl yapılacağı ile ilgili detaylı bilgi mevcut.

bu işlemi yapman icin gerekli program da

http://www.usr.com/support/doc-popup-te ... m&loc=trky adresinde.
Kullanıcı avatarı
Rebel

Mesajgönderen Chucqk » 09 Ağu 2009, 15:14

çöp olsun artık....
En son Chucqk tarafından 09 Ağu 2009, 18:28 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
AdiLL
Kullanıcı avatarı
Chucqk
NP-Guru
NP-Guru

Mesajgönderen Teknokolik » 09 Ağu 2009, 17:07

Bilinçsizce işler yapıyor gibi geldi bu arkadaş bana..
Kullanıcı avatarı
Teknokolik
NP-Fan
NP-Fan

Dön ADSL Modem

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir