ASUS notebook'larla ilgili

Asus dizüstü bilgisayarınızla yaşadığınız donanımsal deneyim, görüş ve problemlerinizi paylaşın.

ASUS notebook'larla ilgili

Mesajgönderen _dilay_ » 06 Şub 2008, 00:36

Asus notebooklarda genel ısınma problemi olduğu doğru mudur?Yoksa benim notebookmu çok çabuk ısınıyor?
Bilgi alabilirsem sevinirim teşekkürler
Kullanıcı avatarı
_dilay_
NP-Fan
NP-Fan

Re: Asus Notebooklarla İlgili

Mesajgönderen Ercüment Büyükşener » 06 Şub 2008, 00:47

Genel bir ısınma olayı olması bir marka için büyük bir prestij kaybı olabileceği için böyle bişey sözkonusu olamaz ancak iç donanım yerleşiminden kaynaklı harddisk ile fan aynı bölümde olmayınca hdd soğutamıyor ve bu ısınmaya neden oluyor.

Birde belli bir kullanım sonrası iç tozlanmada ciddi bir neden olabiliyor.
Kullanıcı avatarı
Ercüment Büyükşener
Kurumsal İlişkiler
Kurumsal İlişkiler

Mesajgönderen _dilay_ » 06 Şub 2008, 01:26

Teşekkürederim sanırım notebook için bu aşamada ısınma çokta dezavantaj değil ..Olabildiğince havadar kullanmaya çalışıyorm soğtma standım bile var :) Peki ram soğutucuları önerir misiniz ? Fayda sağlar mı?
Kullanıcı avatarı
_dilay_
NP-Fan
NP-Fan

Mesajgönderen _devil_ » 07 Şub 2008, 13:56

ram soğutucuları bir işe yaramıyor zannımca. asusta ısınmanın fazla olduğunu biliyorum ama makinaya zarar verecek kadar çok ısınmıyor
_devil_

Mesajgönderen Serkandan » 07 Şub 2008, 15:05

Şu ana kadar ASUS markası'nın soğutmayla ilgili çok fazla problemi olduğuna şahit olmadım açıkçası. Fakat kullanımdan kaynaklanan bazı nedenler de bu olayın ortaya çıkmasına sebep olabilir. Ayrıca bilgisayarınızı uzun süre açık kullanıyorsanız, bu tarz şikayetler gayet doğal :)
Serkandan

Mesajgönderen _dilay_ » 07 Şub 2008, 23:17

çok fazladan kastınız 2-3 saat değildir herhalde ? yoksa öylemidir ? :D ben hafta içi en fazla 2 saat hafta sonuda 1-2 saat kullanabiliyorum zamanım olmuyor fan tozlanmış olabilir mi acaba :roll:
Kullanıcı avatarı
_dilay_
NP-Fan
NP-Fan

Mesajgönderen erco » 08 Şub 2008, 00:09

Verdiğiniz kullanım sürelerine bakılırsa çok uzun süreli bir kullanımdan kaynaklanan ısınma söz konusu olamaz ama tozlanma veya donanımsal sorunlar ısınmada ihtimal olarak yer alabilir.
Bunun için servisine falan başvurdunuz mu acaba ? Çünkü bu tür durumlarda anormallikler varsa en iyi yol servise başvurmaktır.
SONY VAIO FZ11M | http://www.ercoweb.com
Kullanıcı avatarı
erco
NP-Groupie
NP-Groupie

Mesajgönderen _dilay_ » 08 Şub 2008, 00:20

sanırım dediğiniz gibi şuan için servise bırakıp 1 ay beklemek gibi bir zahmete giremem bana çok lazım :roll:
kestirme çözüm olarak soğutucu standlardan aldım biraz daha idare etsin umarım ana kartı ekran kartını yakmayız :D yoksa hep tepside kalacak 8-) sıradan bir yetkili servise gitmeyide hiç düşünmedim çok ısınınca korkuyorum haliyle ilk fırsatta götüreceğim teşekküler
Kullanıcı avatarı
_dilay_
NP-Fan
NP-Fan

Mesajgönderen erco » 08 Şub 2008, 00:23

Peki işlemci sıcaklığını falan ölçtünüz mü acaba ?
Merak ettim .
SONY VAIO FZ11M | http://www.ercoweb.com
Kullanıcı avatarı
erco
NP-Groupie
NP-Groupie

Mesajgönderen _dilay_ » 08 Şub 2008, 15:27

işlemcinin sıcaklığını şu ram sıcaklığı ölçme programlarından birini kullanarak inceledik ama bir program ne kadar ram in hdd nin sıcaklığını ne kadar objektif ölçer bilmiyorum yada sizin önerebileceğiniz bir program varsa onuda deneyebilirim 8-) amma çok şey istedim farkettimde :oops:
Kullanıcı avatarı
_dilay_
NP-Fan
NP-Fan

Sonraki

Dön Donanımsal Sorunlar

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir