Genel bir ısınma olayı olması bir marka için büyük bir prestij kaybı olabileceği için böyle bişey sözkonusu olamaz ancak iç donanım yerleşiminden kaynaklı harddisk ile fan aynı bölümde olmayınca hdd soğutamıyor ve bu ısınmaya neden oluyor.
Birde belli bir kullanım sonrası iç tozlanmada ciddi bir neden olabiliyor.
Şu ana kadar ASUS markası'nın soğutmayla ilgili çok fazla problemi olduğuna şahit olmadım açıkçası. Fakat kullanımdan kaynaklanan bazı nedenler de bu olayın ortaya çıkmasına sebep olabilir. Ayrıca bilgisayarınızı uzun süre açık kullanıyorsanız, bu tarz şikayetler gayet doğal
çok fazladan kastınız 2-3 saat değildir herhalde ? yoksa öylemidir ? ben hafta içi en fazla 2 saat hafta sonuda 1-2 saat kullanabiliyorum zamanım olmuyor fan tozlanmış olabilir mi acaba
Verdiğiniz kullanım sürelerine bakılırsa çok uzun süreli bir kullanımdan kaynaklanan ısınma söz konusu olamaz ama tozlanma veya donanımsal sorunlar ısınmada ihtimal olarak yer alabilir. Bunun için servisine falan başvurdunuz mu acaba ? Çünkü bu tür durumlarda anormallikler varsa en iyi yol servise başvurmaktır.
sanırım dediğiniz gibi şuan için servise bırakıp 1 ay beklemek gibi bir zahmete giremem bana çok lazım kestirme çözüm olarak soğutucu standlardan aldım biraz daha idare etsin umarım ana kartı ekran kartını yakmayız yoksa hep tepside kalacak sıradan bir yetkili servise gitmeyide hiç düşünmedim çok ısınınca korkuyorum haliyle ilk fırsatta götüreceğim teşekküler
işlemcinin sıcaklığını şu ram sıcaklığı ölçme programlarından birini kullanarak inceledik ama bir program ne kadar ram in hdd nin sıcaklığını ne kadar objektif ölçer bilmiyorum yada sizin önerebileceğiniz bir program varsa onuda deneyebilirim amma çok şey istedim farkettimde