Asus Türkiye İstanbul Servisi Hakkında

Asus dizüstü bilgisayarınızla yaşadığınız donanımsal deneyim, görüş ve problemlerinizi paylaşın.

Asus Türkiye İstanbul Servisi Hakkında

Mesajgönderen akarslan » 07 Mar 2009, 22:50

Ağustos 2007 tarihinde Asus F3JR notebook satın aldım. Açılmama gibi bir problem üzerine Asus Türkiye ile bağlantıya geçip Aras kargo ile gönderdim. Gönderim yaparken benden orijinal kutuları + adaptörü + adaptör ara kablosunu + garanti belgesini ve notebooku istediler. Paket edip gönderdim. Kargo alındıktan sonra problemi halledip geri gönderdiler. Görev nedeniyle kargo tesliminde olamadığımdan kargoyu teslim alan arkadaş kutudan çıkanları tutanakla tespit etmiş öyle almış. Çok da iyi etmiş. Kutu teslim edildiğinde adaptör ve ara kablosunun olmadığını gördüm. Firma ile bağlantıya geçtim. Telefonla en az 16 en fazla 74 dakika ilgili kişiye bağlanacaksınız siz bekleyen birinci kişisiniz ses kayıtlarıyla ilgili ilgisiz kişilerle görüştüm. Barış beye mail atın ilgilenir dediler. Mail attım. Cevap verdiler ben her kargom eksik diyene eksik dediği malzemeyi gönderemem ki diyerek. Tutanağı fakslayın dediler. Faksladım en son faksın alındığına dair alan kişiden teyitte ettirdim. Gönderiyoruz dediler. Bekledim ne gelen var ne giden. İlçe tüketici hakları hakem heyetine gittim. Durumumu anlattım buradan telefonla aradık tamam gönderiyoruz dediler. Bekledim ne gelen var ne giden. Hakem heyetine yazılı olarak başvurdum belgelerimi suret olarak teslim ettim. Sonra tekrar telefon ettim santral operatörüne yapılan işlemleri izah ettim ulaşamadığım Barış beye şak diye anında bağlandım. Barış Demirel isimli yetkili şahısa durumu izah ettim bana kendisinin çok meşgul biri olduğunu söyleyerek kapatın telefonu ben kargonuzu çıkarıyorum dedi. Bugün (05.03.2009) kargom geldi açtık içinde adaptör var. Olmayan ara kablosu. Adaptöre baktım orijinal adaptör değil. Telefona sarıldım durumu izah ettim Barış bey yine şak diye bağlandı. Anlattım aldığım cevap o kabloyu piyasadan alabilirsiniz onun bir esprisi yok dedi ve göndereceğini söyledi.
Ben bu marka notebook almakla hatamı ettim? Problem için Türkiye’de bulunan iki servisten İstanbul’a olana göndermekle hata mı ettim? Benim orijinal adaptörüm neden alıkonulur da gönderilmez? Piyasa değeri orijinalinin yarı fiyatı olan Delta elektronik marka adaptör neden gönderilir? Notebook Servis Formunda seri numarası bile kayıtlı olan orijinal adaptörüm bulunamadıysa yerine yine orijinal adaptör ve ara kablosu gönderilmesi gerekmez mi? Asus marka ürünler için telefon açtığımda her seferinde yetkili şahıs olarak Barış bey gösteriliyor, Barış beyle problemler halledilmiyor bu konuda nereye gideceğiz? Tüketici haklarına gitmekle çözüm halledilir belki ama bu arada olmayan üründen dolayı ben bilgisayarımı kullanamıyorum bu konuda ne yapmam gerekiyor?
akarslan

Re: Asus Türkiye İstanbul Servisi Hakkında

Mesajgönderen Rebel » 08 Mar 2009, 01:37

Öncelikle geçmiş olsun.

Yaşadıklarınız hoş olaylar değil elbetteki. Anlattıklarınız inanin beni hayretler içerisinde bıraktı.

Keşke karşı tarafta aramızda olsaydı ve cevap hakkını kullanabilseydi.

Ama sizin yerinizde olsam elimdeki mağduriyetimi ispat eden bu belgelerle gerekli mercilere başvurup haklarımı çoktan aramaya başlamıştım.

işe ilk etapta http://www.sikayetvar.com/ dan başlayabilirsiniz. Şahsen bu site aracılığı ile bir çok hakkımı kısa sürede geri aldım.

Kolay gelsin.
Herkes birgün Beşiktaş'lı olmasın, bırakın o ayrıcalık bizde kalsın...
ACER Aspire Timeline 4810T
Kullanıcı avatarı
Rebel
Dizüstü Bilgisayar Uzmanı
Dizüstü Bilgisayar Uzmanı

Mesajgönderen AslanG » 08 Mar 2009, 02:09

Merhaba;

Elinizdeki belgelerin kesin oldugunu düşünürsek, bence sonuna kadar gidiniz..Çünkü haklısınız şu durumda. Eğer size ait bişeyi geri yollamadıysa servis (ki bunu tutanakla ispatlamışsınız),ve yollamamakta inat ediyorsa ,buna el koymuş,çalmış demektir!

http://www.sikayetvar.com
http://www.sikayetim.com

sitelerine şikayet edip,hakkınızı aramanızı tavsiye ederim.

Ayrıca ASUS'un kendisine de servisinizden şikayetçiyim diye e-mail atabilir veya arayabilirsiniz.

Haklısınız şu durumda ve de sonuç alacağınızı da umuyorum..
:roll:
AslanG

Mesajgönderen wvaner » 14 Eyl 2009, 17:37

Benimde 6 ay önce almış olduğum Asus notebook'la ilgili olarak, anakart veya pilinde sorun olabileceğini telefonda söylediler, 2000 tl verilen bir cihazda böyle beklenmedik bir sorun oluşunca üzüldüm ama neyse dedim şans dedim, iyiki garantili.. telefonda o sabit sesin dediği gibi aras kargo ile yolladım.. yaklaşık 2 ay geçti.. ne arayan var, ne soran var.. merak edip her aramamda telefonda 10-15-20-25 dakika süreler geçiriyorum ama bir türlü şu kahrolası telefonlarını açmıyorlar.. siz 1. kişisiniz diyor sistem, bekle bekle yok... ya bu nasıl bir kurum, bu nasıl bir lakayıtlık.. bu ne biçim ilgi.. ben sadece yuh diyebiliyorum.. bu günde denedim ama halen hiç bir insanla konuşamadım...ulaşamadım.. mail adresleri dahi yok.. benim bu forumdan ricam ingilizcesi iyi olan bir arkadaşımın bu kötü servis hizmetini asus'un merkezine yazılı olarak bildirmesi, saygılarımla.. yoksa bu önemsemez kötü tutumları devam edecek..lütfen..
wvaner

Mesajgönderen ensiformis » 16 Eyl 2009, 03:13

wvaner yazdı:Benimde 6 ay önce almış olduğum Asus notebook'la ilgili olarak, anakart veya pilinde sorun olabileceğini telefonda söylediler, 2000 tl verilen bir cihazda böyle beklenmedik bir sorun oluşunca üzüldüm ama neyse dedim şans dedim, iyiki garantili.. telefonda o sabit sesin dediği gibi aras kargo ile yolladım.. yaklaşık 2 ay geçti.. ne arayan var, ne soran var.. merak edip her aramamda telefonda 10-15-20-25 dakika süreler geçiriyorum ama bir türlü şu kahrolası telefonlarını açmıyorlar.. siz 1. kişisiniz diyor sistem, bekle bekle yok... ya bu nasıl bir kurum, bu nasıl bir lakayıtlık.. bu ne biçim ilgi.. ben sadece yuh diyebiliyorum.. bu günde denedim ama halen hiç bir insanla konuşamadım...ulaşamadım.. mail adresleri dahi yok.. benim bu forumdan ricam ingilizcesi iyi olan bir arkadaşımın bu kötü servis hizmetini asus'un merkezine yazılı olarak bildirmesi, saygılarımla.. yoksa bu önemsemez kötü tutumları devam edecek..lütfen..

Çok üzücü gercekten böyle durumlar. http://www.sikayetvar.com ve http://www.sikayetim.com sitelerine şikayette bulununuz. Birkaç gün içinde geri dönüş yaparlar diye umuyorum. Onların anladığı dilden konuşmayı denerseniz, biraz daha iyi anlasacağınıza eminim! Gecmiş olsun...
Kullanıcı avatarı
ensiformis
Moderator
Moderator

Mesajgönderen sukruyilmaz » 16 Kas 2009, 09:06

Burada Barış Bey'in işine sahip çıkmadığı ve sorumsuz biri olduğu gözleniyor, bunuda ASUS Türkiye Yetkililerinin Dikkate Alması Lazım çünkü ASUS Türkiye'ye zarar veriyor , ve telefon konusunda sizlere katılıyorum hem fikirim ,konuşma için geçen süre ve bilinçsiz kişilerin telefona çıkması bizlerin bi dünya telefon ücreti öedemeye mahkum ediyorlar sanki telekom veya diğer oparetörlerden komisyon mu alıyorlar acaba ? sorusu akla geliyor.

Arkadaşlar Bende Çocuklarıma Asus M51SN T 9300 ve M51VM T9400 Laptoop aldım ve bunlardan biri bundan Altı ay önce Notebook Kapak Menteşelerinin kapakları yuvalarından çıkıyordu ve ASUS web sitesinden ASUS İstanbul Merkezinin telefon numaralarını aldım ve aradım.
durumu izah ettim bana'da aynı Orjinal kutusu içerisinde nasıl geldiyse öyle gönderin dediler ve bende göndereceklerimi bir A4 kağıdına kayıt ettim bir suret kendilerine bir suret te bende kalmak üzere gönderdim.

10 gün sonra Arızanın giderilerek yeni Menteşe kapakları takılmış vaziyette ve eksiksiz olarak A4 Listede yazılı olanlarla birlikte ürünüm aynen tarafıma geri gönderildi.(Ürünü Kargodan teslim alırken Kutuyu açarak kontrol ettim ve eksiksiz geldi) kendilerinede bir teşekkür telefonu açtım.
Şükrü Yılmaz
Antakya-HATAY
http://www.sukruyilmaz.net
sukruyilmaz

Mesajgönderen maktama » 17 Kas 2009, 12:05

Benim 5 aylık dizüstünde sabit disk bozuldu, forumlarda araştırırken Asus Türkiye hakkında anlatılan şekilde olarca mesaj okudum. Neyapayim ben şimdi, garantiye yollamayayım mı acaba, bilgisayarın üzerinde 1 çizik bile yok, sabitdiski değiştiricem diye kasayı haşat edip yollamısınlar bana sonra... Yani tırstım vallahi, ne yapmalıyım acaba?!!?
maktama

Mesajgönderen ndalar » 14 Ara 2009, 16:43

sukruyilmaz yazdı:Burada Barış Bey'in işine sahip çıkmadığı ve sorumsuz biri olduğu gözleniyor, bunuda ASUS Türkiye Yetkililerinin Dikkate Alması Lazım çünkü ASUS Türkiye'ye zarar veriyor , ve telefon konusunda sizlere katılıyorum hem fikirim ,konuşma için geçen süre ve bilinçsiz kişilerin telefona çıkması bizlerin bi dünya telefon ücreti öedemeye mahkum ediyorlar sanki telekom veya diğer oparetörlerden komisyon mu alıyorlar acaba ? sorusu akla geliyor.

Arkadaşlar Bende Çocuklarıma Asus M51SN T 9300 ve M51VM T9400 Laptoop aldım ve bunlardan biri bundan Altı ay önce Notebook Kapak Menteşelerinin kapakları yuvalarından çıkıyordu ve ASUS web sitesinden ASUS İstanbul Merkezinin telefon numaralarını aldım ve aradım.
durumu izah ettim bana'da aynı Orjinal kutusu içerisinde nasıl geldiyse öyle gönderin dediler ve bende göndereceklerimi bir A4 kağıdına kayıt ettim bir suret kendilerine bir suret te bende kalmak üzere gönderdim.

10 gün sonra Arızanın giderilerek yeni Menteşe kapakları takılmış vaziyette ve eksiksiz olarak A4 Listede yazılı olanlarla birlikte ürünüm aynen tarafıma geri gönderildi.(Ürünü Kargodan teslim alırken Kutuyu açarak kontrol ettim ve eksiksiz geldi) kendilerinede bir teşekkür telefonu açtım.
Şükrü Yılmaz
Antakya-HATAY
http://www.sukruyilmaz.net

şükrü bey merhabalar
asus z99j serisinde olan laptobumun menteşelerinde benımde problem oldu.laptobu servise göndereceğim ancak maliyetini öğrenmek istiyorum.yardımcı olursanız sevınırım..
ndalar

Mesajgönderen rezilasus » 04 Oca 2010, 00:25

Slm Arkadaşlar nikimi bile rezilasus olarak başlattıım.. rizeden yazıyorum öyle doluyum ki 1830 lira veriyorum , bi dizüstü alıyorum x61sl240dv aldığınız dizüstü 2 ay geçmeden bozuluyor.Garantiye gönderiyorum 1. yeşil kağııtta yazan buu : makine test edildi 2 iş günü bi arıza bulamadı.(Sorunum ise dvd okumuyor ekranı yeşillenme yapıyor).1. göndermem 29 gün sürdü asus istanbul servisini birbirine kattım lanet olsun gönderim yapmayın dedim demedim bugün bakacaz dedilerr. neyse bende yapıldı dedim elbett malesef hiç bir şey yapmamışlar.tekrar gönderdim 11.12.2009 da bu sefer ekrana artık bakamaz oldum yeşillenme o kadar çok arttıkii bişe gözükmüyorr . 15 gün içinde geldi yeşil kağıtta yazan dvd değiştirildi lcd şerit kablosu değiştirildi . Be şerefsizler asus türkiye lanet olsun sizin yaptığınız müşteri memnuniyetine yazıklar olsun benim bilgisayarımın sorunu hala devam ediyor . şimdi tekrar gönderiyorum 04.01.2010 da gönderiyorum bu 3. olacak bu sefer de olmadıysa birebir değiştirme talebinde bulunacam yazımı okuyanlardan bi ricam olacak ürünü birebir değiştirme veya para iadesi şartlarını öğrenmek istiyorum . KİMSE ASUS ALMASIN SERVİSTEN BIKARSINIZ KANSIZ BİR YAPILANMA VAR ASUS KALDI AZ .
rezilasus

Mesajgönderen ıTrİ » 06 Şub 2010, 21:34

Bu barış denen şahsiyete ulaşabilenleri tebrik etmek lazım ben bunu başaramadım da.Benim de asus marka diz üstü bilg. var başım belada bu bilg. sorun için defalarca aradım ama dediğiniz gibi benim bekleme sürem ilkiiçin 47 dak. sonrakileri hesaplamadım bile.çok saçma ve ilgisizbir sistemleri var.ben sorunumu anlatamadım bile.bu arada bilgsayarımın sorunu şuanda bile beni deli ediyor...yazı yazarken herhagi bir yere imleci kendi kendine olmadık yerlere gidiyor ve yazım anlamsız ve saçma sapan oluyor sürekli imleciyi cümlenin en sonuna getirmek zorunda kalıyorum.
ıTrİ

Dön Donanımsal Sorunlar

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir