Ağustos 2007 tarihinde Asus F3JR notebook satın aldım. Açılmama gibi bir problem üzerine Asus Türkiye ile bağlantıya geçip Aras kargo ile gönderdim. Gönderim yaparken benden orijinal kutuları + adaptörü + adaptör ara kablosunu + garanti belgesini ve notebooku istediler. Paket edip gönderdim. Kargo alındıktan sonra problemi halledip geri gönderdiler. Görev nedeniyle kargo tesliminde olamadığımdan kargoyu teslim alan arkadaş kutudan çıkanları tutanakla tespit etmiş öyle almış. Çok da iyi etmiş. Kutu teslim edildiğinde adaptör ve ara kablosunun olmadığını gördüm. Firma ile bağlantıya geçtim. Telefonla en az 16 en fazla 74 dakika ilgili kişiye bağlanacaksınız siz bekleyen birinci kişisiniz ses kayıtlarıyla ilgili ilgisiz kişilerle görüştüm. Barış beye mail atın ilgilenir dediler. Mail attım. Cevap verdiler ben her kargom eksik diyene eksik dediği malzemeyi gönderemem ki diyerek. Tutanağı fakslayın dediler. Faksladım en son faksın alındığına dair alan kişiden teyitte ettirdim. Gönderiyoruz dediler. Bekledim ne gelen var ne giden. İlçe tüketici hakları hakem heyetine gittim. Durumumu anlattım buradan telefonla aradık tamam gönderiyoruz dediler. Bekledim ne gelen var ne giden. Hakem heyetine yazılı olarak başvurdum belgelerimi suret olarak teslim ettim. Sonra tekrar telefon ettim santral operatörüne yapılan işlemleri izah ettim ulaşamadığım Barış beye şak diye anında bağlandım. Barış Demirel isimli yetkili şahısa durumu izah ettim bana kendisinin çok meşgul biri olduğunu söyleyerek kapatın telefonu ben kargonuzu çıkarıyorum dedi. Bugün (05.03.2009) kargom geldi açtık içinde adaptör var. Olmayan ara kablosu. Adaptöre baktım orijinal adaptör değil. Telefona sarıldım durumu izah ettim Barış bey yine şak diye bağlandı. Anlattım aldığım cevap o kabloyu piyasadan alabilirsiniz onun bir esprisi yok dedi ve göndereceğini söyledi.
Ben bu marka notebook almakla hatamı ettim? Problem için Türkiye’de bulunan iki servisten İstanbul’a olana göndermekle hata mı ettim? Benim orijinal adaptörüm neden alıkonulur da gönderilmez? Piyasa değeri orijinalinin yarı fiyatı olan Delta elektronik marka adaptör neden gönderilir? Notebook Servis Formunda seri numarası bile kayıtlı olan orijinal adaptörüm bulunamadıysa yerine yine orijinal adaptör ve ara kablosu gönderilmesi gerekmez mi? Asus marka ürünler için telefon açtığımda her seferinde yetkili şahıs olarak Barış bey gösteriliyor, Barış beyle problemler halledilmiyor bu konuda nereye gideceğiz? Tüketici haklarına gitmekle çözüm halledilir belki ama bu arada olmayan üründen dolayı ben bilgisayarımı kullanamıyorum bu konuda ne yapmam gerekiyor?

News