Bellek yükselttim ve pil süresi uzadı

Acer markası hakkında bütün görüşlerinizi bu başlık altında dile getirin.

Bellek yükselttim ve pil süresi uzadı

Mesajgönderen sondaj46 » 17 Mar 2008, 17:57

Arkadaşlar,
2x512MB olan belleğimi 1x2GB olarak değiştirdim, pil süresi 40 dakika uzadı. Kesinlikle tavsiye ederim. ;)
VAIO VGN FZ-11-M
sondaj46

Re: BELLEK YÜKSELTTİM VE PİL SÜRESİ UZADI

Mesajgönderen Ahu55 » 17 Mar 2008, 18:08

Bence bir nedeni olmalı 2 tane 512 takmalarının. Yoksa üretici firma da 1 tane 1GB takmasını bilirdi. Ham maliyeti daha düşük olurdu. En azından ben bu şekilde düşünuyorum.
Ahu55

Mesajgönderen Rebel » 18 Mar 2008, 09:46

Çift-kanal bellek nedir?

Hemen kısaca tanımını yapacak olursak çift kanal bellek, bellek ile işlemci arasında aktarılan veri miktarını iki katına çıkartan teknolojidir. Bu teknoloyi kullanabilmek icin anakartımızın dual-channel desteginin veriyor olmasi ve dual channel ram slotlarının ikisininde aynı veriyolu hızına sahip ram ile doldurulması gerekmektedir. Siz bu teknolojiyi kullırken şu anda kullanamaz hale geldiniz. Çift kanal yerine tek kanal bellek kullanmaya başladiniz.

Keşke değişimden once bize danışsaydiniz. Size önerimiz 1+1 olacaktı.
Herkes birgün Beşiktaş'lı olmasın, bırakın o ayrıcalık bizde kalsın...
ACER Aspire Timeline 4810T
Kullanıcı avatarı
Rebel
Dizüstü Bilgisayar Uzmanı
Dizüstü Bilgisayar Uzmanı

Mesajgönderen sezerr » 18 Mar 2008, 12:17

Engin Kısakol yazdı:Çift-kanal bellek nedir . ?

Hemen kısaca tanımını yapacak olursak çift kanal bellek, bellek ile işlemci arasında aktarılan veri miktarını iki katına çıkartan teknolojidir. Bu teknoloyi kullanabilmek icin anakartımızın dual-channel desteginin veriyor olmasi ve dual channel ram slotlarının ikisininde aynı veriyolu hızına sahip ram ile doldurulması gerekmektedir. Siz bu teknolojiyi kullırken şu anda kullanamaz hale geldiniz. Çift kanal yerine tek kanal bellek kullanmaya başladiniz.

mantıklı ve güzel bir tespit. bu konuda toshibayı kınamak istiyorum. 10-20 doların hesabını yapıp tek ram takıyor. sonra baska bir model cıkartıp onu çift ram yapiyor birde diski arttirip fiyat yukseltiyor. Dikkat etmek lazım ürün seçerken
FZ11M
sezerr
NP-Newbie
NP-Newbie

Mesajgönderen batuhan » 18 Mar 2008, 14:44

bana da yappılan iş saçma geldi. çift kanal dan tek kanal gecmek :o
batuhan

Mesajgönderen sondaj46 » 19 Mar 2008, 13:06

Engin Kısakol yazdı:Çift-kanal bellek nedir . ?

engin bey ben ne büyük bir hata yapmışım. anakart 4 de desteklemiyor :( sağlık olsun. araştırmadan yaparsak olacağı buydu. şansa satarsam rami eşe dosta o zaman yırtarız. saygılar selamlar
VAIO VGN FZ-11-M
sondaj46

Re: Bellek yükselttim ve pil süresi uzadı

Mesajgönderen serhatsahin » 14 Oca 2009, 15:02

bnde acer 4710G var 2GB bellk var 3 GB a Arttrrmayı dusunuyorm bu pylasm gusel oldu tesskkrelr :)
serhatsahin

Dön Destek / Genel Tartışma Alanı

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir