XP geri dönüyor!

Günümüz mobil teknolojilerinin yeni gözdesi Netbook hakkında herşeyi burada paylaşabilirsiniz

XP geri dönüyor!

Mesajgönderen ensiformis » 22 Mar 2009, 14:53

Windows XP netbook'larda yaşıyor..

Herkes XP'nin sonu ne zaman gelecek diye merak ederken, Datron yeni netbook'larında XP'ye geçiyor.

Datron Mobee ailesi yakaladığı başarıyı yeni modelleriyle devam ettireceğe benziyor. Şimdiye kadar Microsoft Vista Starter ile ya da freedos (işletim sistemsiz) olarak satışa sunulan Datron Mobee 10" şimdi Windows XP ile karşımıza çıkıyor.

Mobee'nin artık XP Home işletim sistemi kullanmasının sebebi, Vista Starter'ın daha çok sistem kaynağına ihtiyaç duyuyor olması. Intel Atom işlemci kullanan Mobee 10", 2 GB RAM ve 250 GB harddisk ile satışa sunuluyor. Şu ana kadar Datron'un çıkardığı en hızlı ve Türkiye'deki en yüksek konfigürasyona sahip netbook olan 10" Mobee uzun seyahatler için bir kurtarıcı görevini görüyor.

Her zaman taşınabilecek kadar küçük ve sadece 1.1 kg olan Mobee 10", sahip olduğu Wi-fi donanımıyla her yerden internete ulaşabiliyor.

Bu hafif el bilgisayarı, 1.3 mega piksel web kamerası, 3 adet 2.0 USB port, ve 3'ü bir arada kart okuyucusu içeriyor (SD, MMC, MS). Yüksek kalite 1024 x 600 çözünürlüğe sahip olması, videoların takılmadan izlenebileceği anlamına geliyor.

Datron'un 10 inçlik Mobee modeli 999 TL'lik fiyatıyla raflarda...
Kullanıcı avatarı
ensiformis
Moderator
Moderator

Re: XP geri dönüyor!

Mesajgönderen BlueDarkMan » 22 Mar 2009, 15:58

Nedir bu XP sevdası anlıyamadım açıkcası. Vista her açıdan tartışılmaz daha iyi ve üstün.
Kullanıcı avatarı
BlueDarkMan
NP-Groupie
NP-Groupie

Mesajgönderen tibiacı » 22 Mar 2009, 16:16

en mantıklısı,vista sömürüyor bilgisayarı.özellikle netbooklar için ideal karar.ama normal sistemler için de vista'dan xp'ye gecilsin derseniz, birşey diyemem.

BlueDarkMan yazdı:Nedir bu XP sevdası anlıyamadım açıkcası. Vista her açıdan tartışılmaz daha iyi ve üstün.

netbooklarda da Vista kullanın,Xp'den daha iyi demiyeceksin heralde.. :!:
tibiacı
NP-Newbie
NP-Newbie

Mesajgönderen BlueDarkMan » 22 Mar 2009, 19:46

tibiacı yazdı:en mantıklısı,vista sömürüyor bilgisayarı.özellikle netbooklar için ideal karar.ama normal sistemler için de vista'dan xp'ye gecilsin derseniz, birşey diyemem.

BlueDarkMan yazdı:Nedir bu XP sevdası anlıyamadım açıkcası. Vista her açıdan tartışılmaz daha iyi ve üstün.

netbooklarda da Vista kullanın,Xp'den daha iyi demiyeceksin heralde.. :!:

yok demem, çünkü ben netbook lara karşıyım :P

pda ve notebook arası bişi. neye yarar bilmem. ne optik okuyucu ne hızlı bir işlemci. her yerde elektrikte var, 2 saat yerine 6 saat gitse nolur gitmese ne olur. fiyatları 300 TL olur tamam.. 800-900 vericem ve sürücücem. bence çok çok gereksiz bir alet.

Vista konusuna gelirsek. e her çıkan yeni sistem daha iyi bir donanıma ihtiyac duyar. win 2.6 dan beri bu böyledir. xp kullanan bir makinede vista'nın ağır kalması gayet doğal. ama bu vistanın sistem kaynaklarını sömürdügünü göstermez açıkcası. Ayrica vista ram kullanımı konusunda xp'ye göre çok daha başarılı.
Kullanıcı avatarı
BlueDarkMan
NP-Groupie
NP-Groupie

Mesajgönderen AslanG » 22 Mar 2009, 21:24

BlueDarkMan yazdı:yok demem, çünkü ben netbook lara karşıyım :P

bence karsı olma Blue,Sony'nin yeni VaioP serisi var ki, beni kendimden geçiriyor.. :D Bakmadıysan,bir bakmanı öneririm ;)

:arrow: http://www.notebookplatformu.com/news_detail.php?id=22
AslanG

Mesajgönderen BlueDarkMan » 22 Mar 2009, 23:28

AslanG yazdı:
BlueDarkMan yazdı:yok demem, çünkü ben netbook lara karşıyım :P

bence karsı olma Blue,Sony'nin yeni VaioP serisi var ki, beni kendimden geçiriyor.. :D Bakmadıysan,bir bakmanı öneririm ;)

:arrow: http://www.notebookplatformu.com/news_detail.php?id=22

Kullandın mı?
Kullanıcı avatarı
BlueDarkMan
NP-Groupie
NP-Groupie

Dön Netbook

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir