Hangi Laptop?Yardım eder misiniz?.

Notebook satın almak istiyorsanız böyle buyrun..

Hangi Laptop?Yardım eder misiniz?.

Mesajgönderen özdemir » 14 Haz 2009, 22:34

Merhaba arkadaşlar,

Ben kardeşime laptop alcam karne hediyesi.Kardeşim 13 yaşında.Aradada ben kullanırım.Bugün akşam araştırmaya başladım ve kafam çok karıştı.Forumlarda söz meclisten dışarı reklam için mi yazıyolar bilmiyorum ama cok çelişkili bilgiler var.tek güvenebileceğim yer burası galiba.Hp kesinlikle almıcam 10 yorumdan 9 u kötü ve servis sorunu varmış.Acer ı çözemedim.Bazıları ucuz ve güzel derken bazıları hiç iyi olmadığını söylüyor.Yaygın kanı toshiba ve sony genelde.Ben 5 yıldır aynı toshiba bilgisayar kullanıyorum.toshiba L10 öğretmenlere verilenlerden.bazen beni çıldırtıyor ama iyi dayandı. Lenovo ve monster ı hiç bilmiyorum ve nasıl markalar olduğunu öğrenmek istiyorum.Fiyat aralığım 1000-1500 tl arası ama belki 2000 e doğru çıkabilir zorlarsam.1300-1500 e iyi birşy bulabilirsem çok iyi olur.Kardeşim FM09-fifa-nfs ve gta oynuyo genelde.birde internette ödev yapıyo.yazıcıda lazım tabi bu arada.Ben istiyorum ki 4-5 yıl kullanabilsin ve bu süre sonunda normal standartlarda bir bilgisayar oyunu oynayabilsin.Benim düşüncem 3 gb ram (ddr nedir bilmiyorum söylerseniz sevinirim),512 veya 1024 mb ge force 8600-8800 arası ekran kartı ve 2.26 ghz işlemci ve bluetooth, webcam, wifi(kablosuz bağlantıdan başka anlamı var mı?) bunlar? Siz hangi markayı ve modeli önerirsiniz?Birde lenovo ve monster hakkındaki bilgileri verirseniz sevinirim?
özdemir

Re: Hangi Laptop?Yardım eder misiniz?.

Mesajgönderen atabey1 » 15 Haz 2009, 09:11

toshıbadan vazgeçme derim ve satellite a 300 20 F modelini tavsiye ederim çok kaliteli ve performanslı ....
atabey1

Mesajgönderen Rebel » 15 Haz 2009, 09:17

Merhaba,
Aramıza hoş geldiniz. Öncelikle şunu belirtmemizde fayda var. Notebookplatformu olarak biz kesinlikle bir markadan taraf olamayız. Tüm verdiğimiz bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler test sonuçları, müşteri deneyimleri ve gelen şikayetlere, memnuniyetlere göre bizlerde şekil almakta ve sizlere yansıtılmakta. Yaklaşık 15 senedir IT sektöründeyiz birey olarak ve gördüğümüz duyduğumuz veriler oldukça fazla.

Ben Sony VAIO kullanıcısıyım. Açıkcası Sony markasından çok memnun kaldığım ve hayranlığım olduğu için VAIO'yu tercih ettim. Ama açıkcası kullandıkça pişmanlığım artmakta ve VAIO dünyasında tek olmadığımı çok iyi biliyorum. Hem ürün olarak hemde Sony Türkiye olarak bana bir daha VAIO almamam konusunda çok güzel deneyim yaşattılar.

Açıkcası tavsiyem Toshiba'dır. Yıllardır sattığım ve çok az geri dönüşü gercekleşen ( servis'e ) ve bu dönüşlerde de sorunsuzca netice alınan tek markadır benim için. Şahsi kanaatim Toshiba bu sektörün kralı. Acer'da dünya devlerinden birisidir. Bir ara bana göre ürünlerini çok bozdu ama yeni piyasaya sürdüğü Aspire serisi bence oldukça iyi. Fiyatlarıda şu anda gayet iyi. http://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?kid=1002&uid=105730 Ama Lenovo eski adıyla IBM notebooklar son zamanlarda çok revaşta ve kullanıcı memnuniyeti oldukça iyi. Çok kaliteli sağlam ürünler yapmaktalar. Fiyatlarida şaşılacak derecede makul. Her ne kadar Acer kadar olmasada. Çünkü Acer'lar şu anda kampanyada. Aynı donanıma sahip Toshiba ve Lenovoyu karşılaştırdığımızda yaklaşık 700 ile 1000 TL civarında bir fark ile Toshiba pahalı kalmakta.
http://www.vatanbilgisayar.com/productD ... I_ID=38487 Belirttiğiniz rakamlardada belirttiginiz özelliklerde bir Toshiba almak şu an çin mümkün değil.

Bi inceleyin. Yeniden devam ederiz.
Herkes birgün Beşiktaş'lı olmasın, bırakın o ayrıcalık bizde kalsın...
ACER Aspire Timeline 4810T
Kullanıcı avatarı
Rebel
Dizüstü Bilgisayar Uzmanı

Mesajgönderen özdemir » 15 Haz 2009, 13:14

Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.Bu forum gerçekrten harikaymış.Cevaplarda nokta atışı.Çok saolun.Eksik olmayın.Akılıma takılan sorularda tekrar sizi rahatsız ederim:)
özdemir

Mesajgönderen özdemir » 15 Haz 2009, 14:06

şu modeller hakkındaki düşüncelerinizi alabilir miym?

http://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?kid=1002&uid=104079
http://www.vatanbilgisayar.com/productD ... I_ID=37358

casper ın özelliklerine göre fiyatı mükemmel.acaba işin içinde bişey mi var anlamadım.casper ın servisi va sağlamlığı nasıldır bilen varsa cevaplarsa sevinitim.ya birde DDR2 ile DDR 3 arasındaki fark nedir cok önemlimi dir?
En son özdemir tarafından 15 Haz 2009, 14:20 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
özdemir

Mesajgönderen Rebel » 15 Haz 2009, 14:19

Donanım özellikleri açısından benim verdigim http://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?kid=1002&uid=105730 Acer ağır basıyor açıkcası. 200 TL bir fark var ama bence kesinlikle değer. Memnun kalmamaktansa 200 TL verip gerekirse 1-2 ay sıkışmayı tercih ederim. Acer'da kullanılan işlemci yeni nesil centrino2 teknolojisine sahip. Avantajları çok fazla. Ayrica ekran büyüklüğüne cabası. Sırf ekran ve centrino2 işlemci için bu 200 TL'Lik fark bence değer.
Kullanıcı avatarı
Rebel

Mesajgönderen özdemir » 15 Haz 2009, 14:24

rebel kardeşim msn ini bana atsan özelden 15 dk.fazla değil konuşsak.kafam cok karışık.söz seni fazla rahatsız etmicem 15 dk.yeter bana:)
özdemir

Mesajgönderen Rebel » 15 Haz 2009, 14:50

Sayın özdemir. Burdan devam edersek tüm teknik arkadaşlarımız yardımcı olabileceklerdir ve tüm kullanıcılar için daha iyi olacaktır.
Kullanıcı avatarı
Rebel

Mesajgönderen özdemir » 15 Haz 2009, 15:09

anlıyorum rebel kardeşim.peki şu acer model nasıl?
http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp ... Bilgisayar

ben 3-4 yıl sonrada güncel oyunlar oynanabilsin istiyorum.bunun için 3 GB ram yeterli mi ve işlemci için 2.0 GHZ ile 2.20GHZ arasında büyük fark var mıdır?
özdemir

Mesajgönderen Rebel » 15 Haz 2009, 15:59

Makineyi hızlı kılan öncelikle İşlemcisi, ram'i ve ekran kartıdır. 4 yıl sonra işlemciyi ve ekran kartını değiştiremezsiniz. Ama ram ilavesi yapabilirsiniz. Bu sebeple 4 yıl sonra güncel oyunları oynarsınız dersek kendimizi kandırmış oluruz. Teknloji o kadar hızlı gelişiyor ki. 4 yıl önceki ekran kartı ile günümüzdeki oyunları bırakın oynamayı, bazılarını çalıştıramıyorsunuz bile. Ekran kartınız desteklemiyor. Bu sebeple bütçenize uygun centrino 2 işlemciye sahip bir ürün secmenizi tavsiye ediyoruz.
Kullanıcı avatarı
Rebel

Sonraki

Dön Notebook Satın Almak İstiyorum

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir