intel hakkında

Diğer kategorilere girmeyen konuları bu başlık altında dilediğiniz şekilde tartışabilirsiniz.

intel hakkında

Mesajgönderen mehtap11 » 08 May 2008, 13:18

intel işlemcilermi daha iyidir yoksa amd işlemcilermi.? Aralarındaki farklar nelerdir. ? intel daha iyi diye tahmin ediyorum çünkü hep onun adını duyuyoruz ama yinede düşüncelerinizi almak istedik.
mehtap11

Re: intel hakkında

Mesajgönderen serhatkatliam » 08 May 2008, 16:37

İntel işlemciler Dİzüstü bilgisaarlarda az ısınmasından dolayı dizüstülerin artmasıyla ismi daha çok arttı,amd ise masa üstü bilgisayarlarda soğutma derdi olmadığından daha performanslı çalışıyor.
intel 45nm platformuna geçtiğinde arada kalan yerleri transistörle doldurmadı ,yani doldurdu ama fazla düzeyde değil,amd ise nm küçüldüğünde her boş kalan yeri doldurdu ve buda ısınma sorunlarına nedne oldu,eğer laptop için soruyrsanız intel penryn'ler kesinlikle en iyi seçim
serhatkatliam

Mesajgönderen Selencik » 15 May 2008, 10:40

tabiki intel, tartışmaya gerek yok. iyi olan kazanır, iyi ki kazanıyor
Selencik

Mesajgönderen Rebel » 15 May 2008, 12:28

Bu iki firma yıllardır rekabet içerisindedir. Ama bu tatlı rekabetten galip çıkan hep intel olmuştur, Amd'nin güzel ataklarına çok daha iyi karşılık vermiştir. Tüm test değerleri ve performans karşılaştırmaları bunu göstermektedir. Son kullanıcıların büyük bir oranı tercihini intelden yana kullanmıştır. bu demek değildir ki AMD kötüdür. Tabiki hayır. Ama başı çeken ve en iyi teknolojiyi geliştiren hep intel olmuştur.
Herkes birgün Beşiktaş'lı olmasın, bırakın o ayrıcalık bizde kalsın...
ACER Aspire Timeline 4810T
Kullanıcı avatarı
Rebel
Dizüstü Bilgisayar Uzmanı
Dizüstü Bilgisayar Uzmanı

Mesajgönderen nevar » 15 May 2008, 13:13

ya boşverseniz ya amd'yi. intel derim başka da demem. intel öyle cevaplar veriyor ki amd 2 yıl ürün çıkartamıyor sonra daha iyisini çıkartacam diye.
nevar

Mesajgönderen Hamiltonn » 15 May 2008, 13:26

Tartışmasız intel. cpu baba o.
Hamiltonn

Mesajgönderen esperanto » 19 May 2008, 23:28

mehtap11 yazdı:intel işlemcilermi daha iyidir yoksa amd işlemcilermi.? Aralarındaki farklar nelerdir. ? intel daha iyi diye tahmin ediyorum çünkü hep onun adını duyuyoruz ama yinede düşüncelerinizi almak istedik.

Her ikisinden de kullandım mehtap
office uygulamalarında aradaki farkı göremezsin kolay kolay ama işlemci gücüne dayanan programlar kullanmaya başladığında favorim inteldir. Birde daha sorunsuz bana göre. yeterki box kullan.
esperanto
NP-Newbie
NP-Newbie

Dön Genel / Diğer Konular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir