işletim sistemi değiştirme

Microsoft Windows

işletim sistemi değiştirme

Mesajgönderen esperanto » 25 Mar 2008, 20:55

Yani bir notebook almak üzereyim alacağım ürünede karar verdim ama vista home ile satılmakta. ihtiyacım olan işletim sistemi vista business. bu şekilde alma imkanım yokmu. fark vereceğime yeni bir sistem parası vermek açıkcası bana koyuyor anlamsız geliyor.
esperanto
NP-Newbie
NP-Newbie

Re: işletim sistemi değiştirme

Mesajgönderen Ghaash » 25 Mar 2008, 21:48

Vista Home demissiniz, Vista Home Basic mi, yoksa Vista Home Premium mu?

Home Premium'da vistanin kendi icerisinden ekstra bir ucret odeyerek surumu yukseltebiliyor, degistirebiliyorsunuz. Yani aslinda Home Premium yuklu isletim sistemi icerisinde Ultimate ve Business'in de dosyalari var saniyorum. Yani siz surum yukseltmek istediginizde Microsoft'a bir miktar ek para vererek istediginiz isletim sisteminin Lisans Anahtarini aliyorsunuz. O lisans anahtarini girdiginizde sistem ona yukseltilmis oluyor.

Eger Home Premium degil de Basic'se sanirim onun icin bir upgrade cdsine ihtiyaciniz olacak. Onu da piyasada bir arastirirsaniz bulabilirsiniz. Her kosulda ekstra bir ucret odemeniz gerekecek ancak yeniden satin almanizdan daha az olacaktir. Yani vereceginiz para asagi yukari Business yuklu makina almak icin vereceginiz fark kadar olur saniyorum...

Bir de ozellikle alacaginiz makinanin konfigurasyonu Business icin uygun mu? Buna dikkat etmenizi oneririm...
Packard Bell MB86 - P - 015
Kullanıcı avatarı
Ghaash
Moderator
Moderator

Mesajgönderen yakup21 » 26 Mar 2008, 10:31

Arkadaş şunu demek istemiş yanlış anlamadıysam. yeni bir notebook alırken işletim sistemini seçme hakkım neden yok.

bence bunun microsoft ile alakası yok notebook üzeticiler ile alakası var. microsofta göre hava hoş ne isteniyorsa onu verir üreticiye. buna çöüzm bulması gerekenler bence notebook üreticileri.
yakup21

Mesajgönderen kafedengi » 26 Mar 2008, 13:48

evet dogrudur sıstem uretıcısı olan fırmalar mıcrosofttan hangı sıstemı ısterlerse ucret karsılıgı onu alıyorlar lakın yeterı kadar bılınclı ve deneyımlı (hatta uzun zamandır bılgısayar kullananlar bıle )olmayan musterıde hangı sıstemın ıcınde hangı ozellıkler var bılemedıgı ıcın ne aldıgınıda bılmeden almıs oluyo. bu kadar kafa karısıklıgına sebep olacak uygulamaların olmasınıda benımseyemıyorum acıkcası. bu tur fıyat polıtıkalarından uzak durmalı bence yazılım fırmaları cunku ıkı ısletım sıstemı arasında 1e 3 oranda fıyat farkları olusuyor. boyle yapılacagına ortalama baz alınıp herkese en ustun ısletım sıstemı kullanma ımkanı saglanmıs olur.
kafedengi

Mesajgönderen Kemalettin » 26 Mar 2008, 13:52

komple bir hata var esasında. ne satan anlatiyor ne kullanıcı soruyor üretici 3 kuruşun hesabını yapıyor ama neticede olan son kullanıcıya oluyor.
Kemalettin

Mesajgönderen kafedengi » 26 Mar 2008, 13:58

kemalettın kardesım yerden goge kadar haklı . bu dunyada son kullanıcı konumunda kalmıs olan ınsanların vay halıne . hep bırılerının kendı cıkarlarına uygun uygulamalarına tabı olmaktan baska carelerı yok
kafedengi

Mesajgönderen Rebel » 26 Mar 2008, 16:16

Haklısınız arkadaşlar. Çözülmesi gereken bir konu. Microsoft ile anlaşması var günümüzde tüm markaların. Bu gayet doğal. Ama örnek verecek olursak vista home işletim sistemi bulunan bir dizüstünde business istediğimizde bu bize verilmeli. Versiyonu seçme özgürlüğü olmalı.
Herkes birgün Beşiktaş'lı olmasın, bırakın o ayrıcalık bizde kalsın...
ACER Aspire Timeline 4810T
Kullanıcı avatarı
Rebel
Dizüstü Bilgisayar Uzmanı
Dizüstü Bilgisayar Uzmanı

Mesajgönderen kafedengi » 26 Mar 2008, 16:22

bılım kurgu fılmalerı vardır hanı ınsanların makınaların tahakkumune maruz kaldıgı fılmler. bı tane fırmadan alısverıs yapıyorum ıstedıgım urunlerı kendılerı getırıyo bı gun ıstedıklerımın tutarı 100$ ın altında kaldıgı ıcın bıseyler ılave etmemı soyledıler halbukı bız kendılerınden rakkam sınırlaması olmaksızın alısverıs yapıyorduk dedım kı yahu yapmayın bızedemı dedılerkı rakkam 100$ın altında kaldıgında sıstem onay vermıyo. sankı o sıstemın o uyarıyı vermesını saglayan kendılerı degılmıs gıbı. emınım fırmalara bu tıp talepler ılettıgımızde mevcut yazılımların kendılerını kısıtladıgı ıle ılgılı mazeretler beyan edeceklerdır. yanı kısacası makınaların kontrolune gırmıs bulunuyoruz.
kafedengi

Dön Windows

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir