Laptop alacağım yardım edin

Notebook satın almak istiyorsanız böyle buyrun..

Laptop alacağım yardım edin

Mesajgönderen darknessemperor » 14 Kas 2008, 03:13

Arkadaşlar merhaba siteye yeni üye oldum.
Bir sorunum var ve son derece tedirginim.Şimdiden yazımın tamamını okuyup cevap verecek olan herkeze teşekkür ediyorum.

Şimdi benim bir masaüstü pc'm var.Ben bu bilgisayardan artık istediğim randımanı alamıyorum.İşim gücümde yok seyahatte etmiyorum ama bir laptop sahibi olmak istiyorum.Bu laptoplar konusunda son derece kararsız kaldım ve gerçekten cok ama çok tedirginim.Şimdi kısaca izah etmeye çalışacağım.

Şu anda kullandığım masaüstü pc duracak.Ben genelde internete giren bir insanım ve 5-6 saat yeri geliyor 12-13 saat internete bağlı kalıyorum.KEndi bilgisayarımda bugüne kadar oyun oynamak nasip olmadı.(Anlayın artık nasıl bir bilgisayar).Şimdi alacağım bilgisayarda genellikle internete gireceğim.Fazlada taşımayacağım.Ama arada bir çok nadirde olsa oyun oynamak istiyorum.Şimdi aklımdaki cevabını bulamadığım sorular şunlar.Bu site haricindede cok forumda dolaştım cok insana sordum.Ve genel olarak klavye tuşlarının yerinden fırladığını falan duydum.Ve genelde firmalar bu durumlarda kullanıcı hatası deyip müşterilerini sepetliyorlar.Ben 2.300-2.500 ytl arasında bir bütce ayırıp aldığım malın taksidi bitmeden bozulmasını istemiyorum.Laptop kullanan arkadaşlar bu tuş fırlaması sorunu ile karşılaştılar mı?Aşağıda vereceğim bilgisayar marka olarak ve özellikler olarak beni kaç yıl götürür.Yani verdiğim para boşa gidecek diye çok ama çok korkuyorum.Ayrıca masaüstü pc istememe sebeplerimden biriside dışarı falan cıkarkende yanımda götüreyim sıkılmayayım.Şimdi her alınan laptop bozulmaz ama her alınan laptopda iyi cıkar diye bir kural yok.Bunda firmanın önemi ne kadardır?Lenovo ve HP'yi hiç düşünmedim.Toshibalarda istediğim özellikler olan bir pc 3.500 ytl'den başlıyor.Ben deLL bir bilgisayarda karar verdim.Aşağıda özelliklerini belirtiyorum.Ve bir laptop alırsam ne gibi sorunlarla karşılaşırım?Bunları kendi cebinden tamir ettirmeye kalksam ne kadar bir bütce ayırmam gerekir?Ve laptoplar ne kadar sürede bozulur bana bunlarla ilgili bilgi verirseniz çok ama cok sevinirim.

işlemci:intel core 2 duo T8300
işlemci hızı:2.40 Ghz 3MB L2 Cache 800 M FSB
Bellek 3GB
Sabit disk 250 GB
Ağırlık 2.77
Bluetoot portu:Var
Ekran belleği 256 mb Max 1279 mb paylaşımlı
Ekran Boyutu 15.4
Ekran çözünürlüğü 1280x800
Ethernet Var
Garanti süresi 2 Yıl (Derler ama bir sorun olunca kullanıcı hatası olur ondan garanti yok)
Hoparlör var
Bellek tipi DDR2
Model 1535 a83p3
Modem var
Ekran özelliği wxga truelife
Grafik tipi Ati Radeon HD 3450
işlemci tipi çift çekirdek
klavye mouse var
optik sürücüler dvd-rw
FireWire Bağlantı var
Pil Tipi Lion 6 hücreli
Touchpad var
Ses Kartı var
TV cıkışı HDMI
Wireless Var
Kart okuyucu 8in1
Dahili Kamera Var
Usb bağlantı adedi 4
Yazılım Vista Home Premium TR
darknessemperor

Re: Laptop alacağım yardım edin

Mesajgönderen Rebel » 14 Kas 2008, 10:18

Öncelikle aramıza hoş geldiniz.

Sizi gayet iyi anlıyabiliyorum. Açıkcası ayırdığınız yeterli bir bütçe. HP konusunda belki haklı olabilirsiniz ama lenovo konusunda hiç olumsuz bir duyum almadık..

Endişelerinizi göze alarak size tek bir marka önereceğim. SONY VAIO. Eurasia ( Sony Turkiye ) garantili bir FW21 serisi. Açıkcası sony kullanıp tuşları yerinden fırladı diyeni hiç görmedim. Tüm ihtiyaçlarınıza cevap verebilecek bir marka ve üründür.

Açıkcası notebookplatformu ekibinin tamamıda VAIO kullanmakta ve çok çok memnunuz..

Size alabileceğiniz bir site önereceğim.
Kolay gelsin.

http://www.webdenal.com/store/sony-vaio ... ategory=37
Herkes birgün Beşiktaş'lı olmasın, bırakın o ayrıcalık bizde kalsın...
ACER Aspire Timeline 4810T
Kullanıcı avatarı
Rebel
Dizüstü Bilgisayar Uzmanı
Dizüstü Bilgisayar Uzmanı

Dön Notebook Satın Almak İstiyorum

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir