Linux, Netbook savaşlarını kaybetti

Günümüz mobil teknolojilerinin yeni gözdesi Netbook hakkında herşeyi burada paylaşabilirsiniz

Linux, Netbook savaşlarını kaybetti

Mesajgönderen ensiformis » 20 Mar 2009, 01:05

Ezeli rakip Microsoft bir kere daha zafer kazandı.

İlk Asus Eee netbookları sadece Linux işletim sistemleriyle gelmişti. Linux, Asus'un ilk seçimiydi böylelikle üretim giderleri önemli ölçüde kısıtlanabiliyordu. Aradan 2 yıl geçti ve Linux şu anda Netbook piyasasında sadece yüzde onluk paya sahip. Herşey Asus ile Microsoft arasındaki anlaşmadan sonra bozuldu. Microsoft düşük bir patent ücreti ile eski ama sağlam XP'leri Asus'a kabul ettirtti.

Dell hala sattığı Netbook'ların yüzde otuzunda Linux kullanıldığını söylüyor. Digitimes ise Linux'un payının yüzde ona düştüğünü açıkladı.

Windows 7'in piyasaya çıkmasıyla Linux için işler daha da kötüleşeceğe benziyor. Artık sadece kendi dağıtımcıları kanalıyla Netbook'larda bulunabilecek.

Microsoft, 7 sürümünde büyük bir hata yapmazsa liderliğini sürdüreceğe benzer.
Kullanıcı avatarı
ensiformis
Moderator
Moderator

Re: Linux, Netbook savaşlarını kaybetti

Mesajgönderen Rebel » 21 Mar 2009, 17:59

Linux kullanıcı dostu bir arayüze sahip olmadigi sürece kaybetmeye mahkum, fakat Windows bu kadar pahalı oldugu muddetcede insanlari linux'e gecmesini engellemek mümkün değil. Windows'ta zorluk çeken insanlar linux'ta ne yapacak ? Nasıl bir yazılım yukleyecek, kod'lar v.s mümkün değil. Bir donanım kurmak ?? Sorunu çözmek. İşi gücü yokta internette linux sayfalarında sorunun çözümünümü ayaracak. Tabi MS'de bu güvenlik açıklarına bir çözüm bulmak zorunda. Ama herşeye ragmen insanlar windows kullanmaya devam edecekler. Alışkanlıkları yıkmak kolay değildir.
Herkes birgün Beşiktaş'lı olmasın, bırakın o ayrıcalık bizde kalsın...
ACER Aspire Timeline 4810T
Kullanıcı avatarı
Rebel
Dizüstü Bilgisayar Uzmanı

Mesajgönderen tibiacı » 21 Mar 2009, 22:23

Bencede Windows'la yarışmaya kalkmak bile hata :!: Kendini kabul ettirmiş sonucta.. Özgürlük falan filan, pek mantıklı gelmiyor bana.Asıl Linux kullanıldıgı zaman hapistesiniz. Alternatifleriniz çok az,yapabilecekleriniz çok az..
Win7 seni bekliyorum.. 8-)
tibiacı
NP-Newbie
NP-Newbie

Mesajgönderen Rebel » 22 Mar 2009, 01:07

Bugun sana baya katıldım :) kesinlikle haklisin. özgürlük özgürlük ama yapılabilen çok kısıtlı. cok kurdum cok kullanmak için çaba harcadım. ama her seferinde kriz gecirip uçurdum.. Bende senin gibi Win7 bekleyenlerdenim. Lisansli almak için gün sayıyorum.
Herkes birgün Beşiktaş'lı olmasın, bırakın o ayrıcalık bizde kalsın...
ACER Aspire Timeline 4810T
Kullanıcı avatarı
Rebel

Mesajgönderen BlueDarkMan » 22 Mar 2009, 01:16

Amman kardeşim bana linux demeyinde ne derseniz deyin. Ne özgürlüğü bea. Eziyet eziyet. Gözünü seveyim windowsun.
Kullanıcı avatarı
BlueDarkMan
NP-Groupie
NP-Groupie

Dön Netbook

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir