Logitech firmasının notebook kullanıcıları için ürettiği muhteşem mouse.
Yukarıdaki resimde faremizi önden görüyoruz. Oldukça ergonomik olan VX Revolution kullanım açısından çok da güzel ele oturuyor. Yan tarafındaki kauçuk malzeme elden kaymaları engeliyor ve kullanım kolaylığı sağlıyor. 2.4GHz hızındaki haberleşme hızı ise oldukca tatmin edici. VX Revolution oyunlar icin üretilmediği için DPi ayarlarımızı düzenleyemiyoruz. 800 DPi'de standart olarak çalışıyor; ancak kendi deneyimlerimden de oyunlardaki performansının yeterli derecede iyi olduğunu söyleyebilirim.

Ayrıca VX Revolution'un kendi içerisinde muhafaza ettiği küçük bir alıcısi var. Bu alıcı resimde gördüğünüz yerden içeri giriyor ve taşıma açısından büyük kolaylık sağlıyor.

Alıcısu küçük boyutlarda olsa da VX Revolution piyasadaki diğer notebook fareleri kadar küçük sayılmaz. Bu da aslında kontrol edilebilirlik, kullanım açısından bir avantaj sağlıyor; yani isterseniz normal masaüstü bilgisayarlarda da kullanabilirsiniz.

VX Revolution'un en dikkat çekici özelliklerinden biri ise MicroGear Precision Scroll Wheel olarak adlandırılan modları. Resimde tam olarak görülmemekle birlikte CE yazısının hemen altındaki kısımda görülebiliyor. Bu MicroGear, farenin altındaki bu yer aracılığıyla kullanılabilir; yani ufak bir el hareketiyle bu modlar arasında geçiş yapabilirsiniz. Örneğin okumakta olduğunuz Word dökümanında ya da gezmekte olduğunuz sitede roller'ımızın takılmalari olmadan gezebilirsiniz. Bilindik mouse'larda normalde roller'ı bir kere aşağı veya yukarı oynatabilirsiniz. VX Revolution'da ise hem o şekilde kullanabilir, hem de diğer moda geçerek o takılmaları devre dışı bırakıp hızlı bir şekilde aşağı-yukarı kaydırmalar yapabilirsiniz.
VX Revolution 1 adet AA, yani küçük pille calışmakta. Üreticilerin açıklamalarina göre bir adet AA Duracell pil ile mouse 120 gun gibi bir sure çalışabiliyor; ancak bende hiç o kadar calışmadı. Tabii ki kullanıma göre değişecektir; ama deneyimlerine gore 1 adet Duracell pil ile bana pili ne zaman taktığımı unutturacak kadar, normal piyasadaki ucuz pillerle ise yaklaşık 1 ay kadar çalışabilmekte.

Pil durumunu üzerinde yeşil renkte görmüş olduğunuz 4 seviyeli gösterge ile mouse'unuzu her açtığınızda yaklaşık 3-4 saniye boyunca görebilmektesiniz.
Ayrıca VX Revolution'un hemen üzerinde bir arama tuşu mevcut. Bu tuş sayesinde bir kelimeyi sectiginiz ve ona tıkladığınızda yine sizin seçebileceginiz bir arama motorunda (Google, Yahoo vs.) arama yaptırabiliyorsunuz.
Bunların dışında VX Revolution'un üzerinde "Zoom +/-" tuşu bulunmakta. Bu tuş yardımıyla Photoshop'ta, bir internet sitesinde veya bir dökuman okurken Word'de görüntüyü yakınlaştırıp uzaklaştırma yapabilirsiniz.
Yan tarafindaki önceki site, sonraki site tuslarini açıklamaya bile gerek duymuyorum. Bir mouse'da en çok kullanılan tuşlardan iki tanesi tabi ki VX Revolution'da da var.

En önemli özelliklerinden bir tanesi de bütün bu bahsi geçen işlemleri yapan tuşlarin SetPoint yazılımı ile yeniden düzenlenebilir olması. Üzerinde bulunan tuşların 10 adet fonksiyonu var ve bunların hepsi yeniden düzenlenebilir.
VX Revolution'un HepsiBurada.com fiyatı 97 YTL, TeknoSA fiyatı ise 105 YTL...
Bir mouse icin bu kadar fiyatı çok görebilirsiniz. Ben de almadan önce çok goruyordum; ama aldıktan sonra şimdi o kadar memnunum ki verdiğim parayi sonuna kadar hak ediyor. Eğer siz de benim gibi bilgisayarınız başinda en az 10 saat geçiriyorsanız, mesleğiniz de mouse kullanımı gerektiriyorsa; kısacası bilgisayarınız hayatınızsa alınabilecek en güzel mouse diyebilirim.

News