Mac OSX Leopard 10.5.2 çıktı

Mac OS

Mac OSX Leopard 10.5.2 çıktı

Mesajgönderen _dilay_ » 12 Şub 2008, 22:11

Mac OS X Leopard'ın son güncelleştirmesi, kullanıcılar tarafından istenen bir çok iyileştirmeyi barındırmasının yanısıra birçok hatayı gidermiş bulunuyor.

Bazı önemli güncelleştirmelerden bahsedecek olursak,
AirPort

Bağlantı güvenilirliği ve stabilitesi arttırılmış
Kernel Panic'e yol açabilecek hatalar giderilmiş
Back to my Mac

Daha fazla modem ve router'a destek getirilmiş
Dock

Stacks özelliğine liste görünümü ve içiçe dosyalar arasında gezinme özelliği eklenmiş
Desktop

Menülerdeki okunabilirlik problemi giderilmiş ve menü çubuğundaki şeffaflığı kapatma seçeneği getirilmiş.
iCal

Tekrarlayan olaylardaki uyarı vermeme hatası giderilmiş
Bir olayın silindikten sonra takvimde kalması problemi düzeltilmiş
.Mac ile senkronizasyon iyileştirmesi yapılmış
iSync

Samsung D600E ve D900i telefonları için destek gelmiş.
Time Machine

Time Machine'e erişmek için menü çubuğu simgesi konulmuş. (Artık Dock'ta simgesini tutmaya gerek yok.)
Bilgisayar isminde taksim ("/") veya ASCII harici karakterler olan kurulumlarda yedek alma geliştirilmiş.
Bazı harici disklerin Time Machine tarafından kullanılamaması hatası giderilmiş.
Diğer iyileştirmeler ise Active Directory, Finder, iChat, Dashboard, Mail, Networking, Parental Controls, Preview, Printing, RAW Image, Safari, Login and Setup Assistant ve genel sistem üzerinde yapılmış.

.

Güncelleştirmeye Mac OS X Leopard kullanıcıları Software Update yazılımı üzerinden ulaşabilir veya aşağıdaki linktenindirerek(343MB) sahip olabilirler
http://www.apple.com/support/downloads/macosx1052comboupdate.html
kaynak:pclabs.gen.tr
Kullanıcı avatarı
_dilay_
NP-Fan
NP-Fan

Re: Mac OS X Leopard 10.5.2 Çıktı

Mesajgönderen erco » 13 Şub 2008, 00:05

Paylaşım için teşekkür ederiz dilay ;)

Mac bide normal makineler için bir sürüm çıkarsada kurup denesek yav :)
SONY VAIO FZ11M | http://www.ercoweb.com
Kullanıcı avatarı
erco
NP-Groupie
NP-Groupie

Re: Mac OS X Leopard 10.5.2 Çıktı

Mesajgönderen _dilay_ » 14 Şub 2008, 13:18

erco yazdı:Paylaşım için teşekkür ederiz dilay ;)

Mac bide normal makineler için bir sürüm çıkarsada kurup denesek yav :)

rica ederim 8-) evet normal makinalar için çıksa süper olur :D
Kullanıcı avatarı
_dilay_
NP-Fan
NP-Fan

Re: Mac OSX Leopard 10.5.2 çıktı

Mesajgönderen monster145 » 14 Kas 2009, 17:47

bu işletim sistemleri ile ilgili acil bilgilere ihtiyacım var bu konuda yardımcı olabilecek arkadaş varmıdır varsa irtibata geçerse sevinirim..
monster145

Re: Mac OSX Leopard 10.5.2 çıktı

Mesajgönderen omerv » 02 Ara 2009, 06:50

bilgi icin tesekkurler. bende mac geceli iki hafta oldu eskisini bilmedigim icin sadece son snow leoparddan bahsetmek istiyorum. gercektende bu isletim sismetimini diger bilgisayarlarda kullansa ortada microsoft kalmaz. program uyumlulu oldukca iyi. ornek olarak dashboard ozelligi mukemmel. bunu windows benzerini yapmaya calisti ancak cokta basarili deilg calistirdigin zaman bilsayari hmen kasiyiro. mac te ise ne zaman istersen aca biliyor ve seffaf olarak ektranin uzerini kapliyor. ayrica istediginiz internet teki bir sayfayi da ekliye biliyorsunuzki gercekten inanilmayacak kadar guzel. ornek olarak ben garanti bankasinin borsa dovuz kurlari bolumunu, gibi turkce sitelerden ekledim cunku bunlarin yazilim versiyonlari olmadigi icin baska yerden bulamiyorsunuz. ikincisi safari macte olagan ustu guzel calisiyor. daha once microsofta denemistim bazi pdf dosyalarini acamiyordu ama burada hic bir sorun olmadan calisiyor. diger bir ozelligide ing sozluk desteginin olmasi. internette gezinirken herhangi bir kelimenin uzerine tiklayip anlamina bakabiliyorsunuz. ya yazilacak bir cok sey var ama denemenizi siddetle tavsiye ediyorum mac muhendislerinin pratik dehalarini kesfetin
selamlar
omerv

Dön Mac OS

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir