Rebel yazdı:Adı / Soyadı: ahmet ****
Mesajınız: grafik tasarım ağırlıklı çalışıyorum. abode cs3-cs4 programlarını çalıştıracak bir notebook tavsiyesi alacaktım sizden. işlemcisi en az ne olmalı? intel AMD fark eder mi? ram ve grafik kartı hafızası ddr2-ddr3 olması fark eder mi? en az kaç mb ekran kartı olmalı? kart markası Ndivia veya ATI olması ne far eder? 720 1080p hd filmleri de aynı zamanda izlemek istesem nasıl bir notebook uygun olur? sorularımı en yakın zmanada cevaplarsanız sevinirim. iyi çalışmalar...
Ahmet bey;
Gerçekten iyi bir makineye ihtiyacınız var. İşlemcisi hatta diğer tüm donanım özellikleri ne kadar yüksek olursa alacağınız ürünün o kadar performanslı ve sorunsuz çalışacaksınız. Bu yüzdem size şu kadar ram ,şu işlemli olmali bilgisi veremeyiz. cs3 aldiginizda minimum değerler veriliyor donanım özelliklerinde. ucu açık. ne kadar iyi olursa o kadar yüksek performans..
işlemci olarak intelin 4 yada 5 yıldızlı işlemçilerinden bir tanesini seçmeliyiz sizin için. Neden intel derseniz iyi olan kazanır demek yeterli olacaktır. Yıllardır rakip olan bu iki firmanın arasındaki savaşı sürekli intel kazanmakta. Buda satışlarına yansımakta dolayısıyla. Mümkünse 512 mb üzeri ddr3 ramli bir ekran kartı tercih etmeliyiz. Ekran kartlarında ati ve nvidia sıkı bir mücadele içerisindeler. ikisi arasinda ayirim yapmak güç ama geçmişteki ısınma problemlerinden dolayi benim tercihim nvidia'dan yana olmakta her zaman. Ama ati'yide geçmişle yargılamamak gerekiyor. Bu yüzden iyi olsun ama markası ne olursa olsun çok sorun degil ekran kartı tercihimiz.
HD filmler ise ayri bir konu. Gerçek sıkı bir donanım hariçinde full hd panelede ihtiyacımız olacak 1080p filmler için. Ayrica Blue-Ray okuyucuya. Buda baya fiyatı arttıracaktır. Tüm bu özellikler bir arada istendiğinde her zaman pahalı gibi görünen sony bizi çok cazip ürünlerle karşılıyor.
SONY'nin henuz sitesine koyduğu ve temmuz ayi içerisinde piyasada olacak olan bir ürünü var.
http://vaio.sony.com.tr/view/ShowProduc ... 8032875636 FW serisi. Bu ürün sizin için çok ideal. Fiyatınında 2500 TL civarinda olacagini tahmin ediyorum. Eğer beklerseniz bu ürünü beraber araştıralım yeniden konusalim.
Eğer beklemem derseniz
http://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?kid=1002&uid=100919 Toshibayi değerlendirebilirsiniz.