Nasıl bir Notebook almalıyım.

Notebook satın almak istiyorsanız böyle buyrun..

Nasıl bir Notebook almalıyım.

Mesajgönderen Rebel » 30 Haz 2009, 17:09

Adı / Soyadı: ahmet ****

Mesajınız: grafik tasarım ağırlıklı çalışıyorum. abode cs3-cs4 programlarını çalıştıracak bir notebook tavsiyesi alacaktım sizden. işlemcisi en az ne olmalı? intel AMD fark eder mi? ram ve grafik kartı hafızası ddr2-ddr3 olması fark eder mi? en az kaç mb ekran kartı olmalı? kart markası Ndivia veya ATI olması ne far eder? 720 1080p hd filmleri de aynı zamanda izlemek istesem nasıl bir notebook uygun olur? sorularımı en yakın zmanada cevaplarsanız sevinirim. iyi çalışmalar...
Herkes birgün Beşiktaş'lı olmasın, bırakın o ayrıcalık bizde kalsın...
ACER Aspire Timeline 4810T
Kullanıcı avatarı
Rebel
Dizüstü Bilgisayar Uzmanı

Re: Nasıl bir Notebook almalıyım.

Mesajgönderen Rebel » 30 Haz 2009, 17:10

Rebel yazdı:Adı / Soyadı: ahmet ****

Mesajınız: grafik tasarım ağırlıklı çalışıyorum. abode cs3-cs4 programlarını çalıştıracak bir notebook tavsiyesi alacaktım sizden. işlemcisi en az ne olmalı? intel AMD fark eder mi? ram ve grafik kartı hafızası ddr2-ddr3 olması fark eder mi? en az kaç mb ekran kartı olmalı? kart markası Ndivia veya ATI olması ne far eder? 720 1080p hd filmleri de aynı zamanda izlemek istesem nasıl bir notebook uygun olur? sorularımı en yakın zmanada cevaplarsanız sevinirim. iyi çalışmalar...

Ahmet bey;

Gerçekten iyi bir makineye ihtiyacınız var. İşlemcisi hatta diğer tüm donanım özellikleri ne kadar yüksek olursa alacağınız ürünün o kadar performanslı ve sorunsuz çalışacaksınız. Bu yüzdem size şu kadar ram ,şu işlemli olmali bilgisi veremeyiz. cs3 aldiginizda minimum değerler veriliyor donanım özelliklerinde. ucu açık. ne kadar iyi olursa o kadar yüksek performans..

işlemci olarak intelin 4 yada 5 yıldızlı işlemçilerinden bir tanesini seçmeliyiz sizin için. Neden intel derseniz iyi olan kazanır demek yeterli olacaktır. Yıllardır rakip olan bu iki firmanın arasındaki savaşı sürekli intel kazanmakta. Buda satışlarına yansımakta dolayısıyla. Mümkünse 512 mb üzeri ddr3 ramli bir ekran kartı tercih etmeliyiz. Ekran kartlarında ati ve nvidia sıkı bir mücadele içerisindeler. ikisi arasinda ayirim yapmak güç ama geçmişteki ısınma problemlerinden dolayi benim tercihim nvidia'dan yana olmakta her zaman. Ama ati'yide geçmişle yargılamamak gerekiyor. Bu yüzden iyi olsun ama markası ne olursa olsun çok sorun degil ekran kartı tercihimiz.

HD filmler ise ayri bir konu. Gerçek sıkı bir donanım hariçinde full hd panelede ihtiyacımız olacak 1080p filmler için. Ayrica Blue-Ray okuyucuya. Buda baya fiyatı arttıracaktır. Tüm bu özellikler bir arada istendiğinde her zaman pahalı gibi görünen sony bizi çok cazip ürünlerle karşılıyor.

SONY'nin henuz sitesine koyduğu ve temmuz ayi içerisinde piyasada olacak olan bir ürünü var. http://vaio.sony.com.tr/view/ShowProduc ... 8032875636 FW serisi. Bu ürün sizin için çok ideal. Fiyatınında 2500 TL civarinda olacagini tahmin ediyorum. Eğer beklerseniz bu ürünü beraber araştıralım yeniden konusalim.

Eğer beklemem derseniz http://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?kid=1002&uid=100919 Toshibayi değerlendirebilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Rebel

Mesajgönderen ensiformis » 01 Tem 2009, 02:19

Ayırmış oldugunuz bütçe nekadar acaba? Bu çok önemli, istediğiniz özelliklere sahip olan notebooklar biraz pahalılar çünkü, 2.000 TL üstü. Verebileceğiniz max. fiyatı belirtirseniz, birkaç ürün önerebilirim. ;)
Kullanıcı avatarı
ensiformis
Moderator
Moderator

Mesajgönderen wanttobehappy » 01 Tem 2009, 09:22

arkadaşlar ben de notebook almayı düşünüyorum.Daha önce Asus kullanıyordum.Kesinlikle tavsiye etmiyorum.Ekran kartım yandı garanti kapsamına almadılar.Aklımda pek bişey yok açıkcası.Ama beni uzun süre idare edebilicek bi bilgisayar istiyorummm.fiyatı yaklaşık olarak 1.500 civarı daha üstüne çıkamam ve garantisi sorun çıkarmıyıcak bi PC istiyorum.yardımcı olursanız sevinirim...
wanttobehappy

Mesajgönderen batuhan » 01 Tem 2009, 10:40

wanttobehappy yazdı:arkadaşlar ben de notebook almayı düşünüyorum.Daha önce Asus kullanıyordum.Kesinlikle tavsiye etmiyorum.Ekran kartım yandı garanti kapsamına almadılar.Aklımda pek bişey yok açıkcası.Ama beni uzun süre idare edebilicek bi bilgisayar istiyorummm.fiyatı yaklaşık olarak 1.500 civarı daha üstüne çıkamam ve garantisi sorun çıkarmıyıcak bi PC istiyorum.yardımcı olursanız sevinirim...

Garanti konusunda sorun yaşamak istemiyor arkadaşım alacağın tek marka Toshibadır.

http://www.toshibatr.com/ den ayrica en son Toshiba bombasını okumanı isterim. No Matter What Guarantee kampanyası..
batuhan

Mesajgönderen wanttobehappy » 01 Tem 2009, 10:49

evet bu kampanyayı yakından takip ediyorum fakat hesaplı bişey aradığım için toshibanın hesaplı ürünleri çok yavaş diolar eğer toshiba alıcaksan parasına bakmıyıcaksın diyolar ne yapıcağıma karar veremedim
wanttobehappy

Mesajgönderen Rebel » 01 Tem 2009, 11:00

wanttobehappy yazdı:evet bu kampanyayı yakından takip ediyorum fakat hesaplı bişey aradığım için toshibanın hesaplı ürünleri çok yavaş diolar eğer toshiba alıcaksan parasına bakmıyıcaksın diyolar ne yapıcağıma karar veremedim

Bu konuda aldığınız bilgiler doğru. Malesef fiyatları yüksek..

Diğer postlarda da belirttiğimiz üzere Acer şu anda çok iyi bir altarnatif. Bundan 1 ay öncesine kadar da lenovo için ayni şeyleri söylüyorduk açıkcası. Şu anda Bimeks'in yaptigi Acer kampanyaları harika. Fiyat performans kıyaslamasında zirvede diyebiliriz.

Benim şahsi fikrim Acer, Toshiba ve Lenovo Türkiyede alınabilecek markalar.
Kullanıcı avatarı
Rebel

Mesajgönderen wanttobehappy » 01 Tem 2009, 11:03

teşekkür ederim en iyisi biraz takip ediyim ben acelem yok zaten
wanttobehappy

Mesajgönderen Rebel » 01 Tem 2009, 11:07

wanttobehappy yazdı:teşekkür ederim en iyisi biraz takip ediyim ben acelem yok zaten

Ekim-Kasım ayı içerisinde de windows 7'li ürünler çıkacak. Vista'dan çok daha iyi bir performansa sahip Windows 7. Aynı donanıma sahip makinelerde yaptigimiz testlerde bu sonuca ulaştık. Ayrıca bu sonuca ulaşan sadece biz değil tüm dünya :) Vaktiniz varsa beklemenizi tavsiye edeceğim. Tabi windows 7 ile fiyatların biraz yükseleceği kesin. Bunuda göz ardı etmemek gerekiyor.
Kullanıcı avatarı
Rebel

Mesajgönderen wanttobehappy » 01 Tem 2009, 11:14

eylüle kadar almam gerekicek okul nedeniyle.ben daha çok makul fiyatlı bişey düşünüyorum:)
wanttobehappy

Sonraki

Dön Notebook Satın Almak İstiyorum

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir