Notebook Fan Kontrolu [YARDIM]

Diğer kategorilere girmeyen konuları bu başlık altında dilediğiniz şekilde tartışabilirsiniz.

Notebook Fan Kontrolu [YARDIM]

Mesajgönderen Ghaash » 06 May 2008, 20:27

Internette o kadar aramalarima ragmen soyle basit bir sekilde fanlarimin hizlarini ayarlayabilecegim, fanlarimi calistirip durdurabilecegim bir program bulamadim. Buldugum 2 program vardi, bir tanesi SpeedFan digeri de Notebook Hardware Control. Ikisi de istedigimi veremedi bana. Daha dogrusu SpeedFan ise yarayabilirdi ama ben anakart markami bulamadim bir turlu listeden... Neyse...

Bildiginiz soyle guzel bir fan kontrol programi var mi? Fanlarimi istedigim zaman nasil calistirabilirim?
Packard Bell MB86 - P - 015
Kullanıcı avatarı
Ghaash
Moderator
Moderator

Re: Notebook Fan Kontrolu [YARDIM]

Mesajgönderen Rebel » 06 May 2008, 20:37

Neden boyle bir sey yapma gereksinimi hissediyorsun. Buna anakart ve üzerindeki ısı sensörü karar verse daha iyi olmaz mi. Müdahale etmeni pek doğru bulmuyorum açıkcası.
Herkes birgün Beşiktaş'lı olmasın, bırakın o ayrıcalık bizde kalsın...
ACER Aspire Timeline 4810T
Kullanıcı avatarı
Rebel
Dizüstü Bilgisayar Uzmanı

Mesajgönderen Ghaash » 06 May 2008, 20:47

Son bir haftada 2 kere mavi ekran ve IRQL NOT LESS THEN EQUAL diye bir hatayla karsilastim. Bu sorunu gidermek icin de hard diskimi, ramlerimi, ekran kartimi falan test etmem gerekiyor. Ise basladim ve hard disk testini baslattim. Ama disk sicakligi 55 derece olunca HD Tune alarm vermeye basladi, cok isindi disk diye ve daha 3'te birindeydi testin. Yani bitene kadar dayanmaz diye dusunuyorum, fanlar da devreye girmiyor ya da dusuk devirde giriyorlar. O nedenle ihtiyac duydum ya. Yoksa surekli oynamak istemiyorum. Kahve isitmak icin falan degil yani :D

Simdi aklima geldi de 7200 RPM hard diskte 55C fazla degil sanirim. Ama yine de testin sonuna kadar o 80C'yi bulur gibi geliyor...
Kullanıcı avatarı
Ghaash
Moderator
Moderator

Mesajgönderen Rebel » 06 May 2008, 20:51

Ekran karti sürücülerini güncellediğinde problemin muhtemelen çözülecektir.
Kullanıcı avatarı
Rebel

Mesajgönderen Ghaash » 06 May 2008, 20:59

Ekran karti surucum zaten guncel durumda... Internette arastirmalarimda IRQL NOT LESS THEN EQUAL hatasinin genellikle RAMlerden kaynaklandigini gordum. Microsoft ve Koyuncu ile yaptigim gorusmelerde de genellikle mavi ekran hatasinin donanimsal veya USB'den olabilecegini soylediler. Ama tabii direkt onlara guvenip servise yollamiyorum. Dedigim gibi suruculerim guncel. Hatta gecen hafta ici hepsini elden gecirdim.

Biraz komik gibi SP1'den sonra boyle oldu :) Ya da System Mechanic'ten sonra da olabilir...
Kullanıcı avatarı
Ghaash
Moderator
Moderator

Mesajgönderen Rebel » 06 May 2008, 21:05

Bir müşterimde ayni problem vardi. Bende arastirmalar sorunucunda sürücü problemi özellikle ekran kartı, eger güncelleme ile hata giderilemez ise donanım çakışması veya arızası şeklinde bilgilere ulaşmıstım. Ben ekran karti sürücü güncelleme ile sonuca ulaşmıstım. Bu yuzden ilk sürücüden başladım. Eger tüm sürücüler güncel diyorsan o zaman şunu demeni istiyorum. makineyi kapat. arkadaki ram bölümünün kapagini aç. 2 ram var ise birini cikart ve test et.. sonuca göre digeri ile değistir ve yeniden test et. ram modüllerinden bir taneside arizalanmis olabilir. gecen hafta veya 1 saat önce sağlam olmasi hic arızalanmayacagi manasına gelmez. tüm ürünler 1 sn önceki zaman dan sonra arızalanıyor zaten. :idea:
Kullanıcı avatarı
Rebel

Mesajgönderen Ghaash » 06 May 2008, 21:44

Dedigin seyi yaparim yapmasina da sonra "Siz bunu acmissiniz garanti disi artik bu" demesinler sonra bana...

Bir de simdi aklima geldi SP1 yukledigim zaman acaba benim suruculerimi de degistirmis olabilir mi? Once yeniden suruculeri guncellestireyim daha iyi olur sanirim...
Kullanıcı avatarı
Ghaash
Moderator
Moderator

Mesajgönderen Rebel » 06 May 2008, 22:04

Rami değiştirebilirim sökebilirim dersen yap, ama emin degilsen elleme. garanti disi kalmaz tabiki ama yanlış bir iş yaparsan garanti disi kalacagi kesin. esasında cok basit bir işlemdir.
Kullanıcı avatarı
Rebel

Mesajgönderen Ghaash » 06 May 2008, 23:13

Daha oncek notebooklarimi parcalayip yeniden birlestiren biri olarak yapabilirim diye dusunuyorum :) Ama dedigim gibi bunun suralarina tornavida girmis, bu garanti disidir derlerse garantorum Engin Bey di derim :D
Kullanıcı avatarı
Ghaash
Moderator
Moderator

Mesajgönderen Rebel » 06 May 2008, 23:30

dediğim gibi ram degisimleri garanti disi birakmiyor cogu markada..

o zaman su sekilde yapalim. en azindan icimiz rahat olsun..

yarin yetkili servisi alo de. yeni ram aldim. takmak istiyorum. kendim taksam garanti disi kalirmi. en guzel ve net cozum bu diye düşünüyorum. simdi soyle hata var boyle hata var dersen izin vermeyebilirler..
Kullanıcı avatarı
Rebel

Sonraki

Dön Genel / Diğer Konular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir