Notebook pilinizi uzun ömürlü kullanmanın ipuçları

Notebook satın almak istiyorsanız böyle buyrun..

Notebook pilinizi uzun ömürlü kullanmanın ipuçları

Mesajgönderen Rebel » 15 Şub 2008, 14:50

- Yeni bir notebook aldiniz. Yapmanız kereken ilk iş 3-4 defa tekrarlamak şartı ile pili %100 ‘e kadar şarz edip %5 seviyesine kadar kullanıp tekrar tam doluluğa kadar şarj etmek olmalıdır. Ancak bu şekilde pilinim tam verilmle çalışmaya başlayacaktır.
- Li-ion notebook pillerini %0, deşarj seviyesine kadar kesinlikle kullanmayız ve %5 seviyesinin altına inmeyiniz.
- Notebook pilinizi uzun bir süre kullanmayacaksanız li-on notebook pillerinizi en az %50 şarjlı olarak bırakmalısınız. Çünkü piller kullanılmadığı zaman kendi kendilerine deşarj olurlar. Kesinlikle kuru ve serin ortamlarda saklanmalıdırlar.
- Notebookunuzu özellikle AC güçte kullanıyorsaniz ayda 2 kez pilinizi yukarıda açıkladığımız değerlerde tam şarj ve deşarj ediniz.-
- Pilden kullanımda pil tam deşarj olmadan kesinlikle AC güce gecmeyin. Bu buyuk ölcüde pilin ömrünü kısaltır.
- AC güçte kullanmaktan çekinmeyin. Notebook pillerinin kontrol kartları pil tam doluma ulaştığında şarjı keserler ve direk AC güç ile çalışmaya başlarlar. Fakat pil belli bir hızla kendi kendine deşarj olacağından yukarıda belirttiğimiz ayda 2 kez yapılan deşarj işlemi cok cok daha onem kazanmaktadır. Aksi yapıldığı takdirde tekrar şarja girerek dönüşüm ömürlerinin kısalmasına sebep olurlar.
- Li-ion notebook pillerin ortalama dönüşüm sayıları 600 ila 800 arasındadır. Pilin kullanım ömrünü uzatmak görüyorsunuz ki kulanıcıların elinde. Hergün deşarj - şarj ile 2 sene gibi bir sürede ömürlerini tamamlayabilirler.
Herkes birgün Beşiktaş'lı olmasın, bırakın o ayrıcalık bizde kalsın...
ACER Aspire Timeline 4810T
Kullanıcı avatarı
Rebel
Dizüstü Bilgisayar Uzmanı
Dizüstü Bilgisayar Uzmanı

Re: Notebook Pilinizi uzun ömürlü kullanma ipuçları.

Mesajgönderen Ali Arısoy » 18 Şub 2008, 23:08

Önemli bilgiler; çok teşekkürler. :)
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Ali Arısoy
Moderator
Moderator

Re: Notebook pilinizi uzun ömürlü kullanmanın ipuçları

Mesajgönderen esperanto » 18 Mar 2008, 20:19

Benim pil öldü ama benim makine çok eski, daha önceden bilseydim bunları uygulardım. Şimdi hic olmazsa 30 dk filan giderdi. :cry:
esperanto
NP-Newbie
NP-Newbie

Dön Notebook Satın Almak İstiyorum

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir