notebook yardımı

Notebook satın almak istiyorsanız böyle buyrun..

notebook yardımı

Mesajgönderen el-myra » 26 May 2009, 12:00

özellikle WOW oynamak için bir notebook önerisine ihtiyacım var. eşim sürekli oynuyo oyunu ama şimdiki laptop baya takılıyo, zorlanıyo hatta bazen birden kapanıyo. güçlü, iyi bir laptop istiyo şimdi. doğum günü hediyesi alayım diyorum ama hiç anlamıyorum ben. önerilerinizi bekliyorum
el-myra

Re: notebook yardımı

Mesajgönderen Rebel » 26 May 2009, 12:15

Merhaba;

Merak ettim. Şimdiki laptop'unuz ne markadir. Özellikleri veya ürün kodu nedir..?

Bu arada ayirdiginiz bütçe miktarı nedir.? tercih ettiğiniz bir marka.? Çünkü her markanın birbirine yakın donanım özelliklerine sahip modelleri bulunmakta.
Herkes birgün Beşiktaş'lı olmasın, bırakın o ayrıcalık bizde kalsın...
ACER Aspire Timeline 4810T
Kullanıcı avatarı
Rebel
Dizüstü Bilgisayar Uzmanı

Mesajgönderen el-myra » 26 May 2009, 12:24

şimdiki LG
ürün kodu nedir bilmiyorum ama bilgisayarın özelliklerinde yazanları söyleyebilirim : intel core 2 duo. 2.2 Ghz işlemci, 2 gb bellek, 32 bit işletim sistemi yazıyor. ekran kartı da nvidia geforce 8600m gs yazıyor burda. başka bi özelliğini bilemedim :D
istediği marka aslında asus ama onlar pahalı biraz. ekran boyutu 15.4'ün altında olmasın isityorum sonuçta oyun oynarken hoş olmaz. gerçi tv bağlantısı yapılabilir ama.. bir de fiyat için 2000-2500 arası olabilir.
el-myra

Mesajgönderen Destek Hattı » 26 May 2009, 12:54

Sony VAIO FW'ya baktınız mı ?
Destek Hattı
NP-Newbie
NP-Newbie

Mesajgönderen Rebel » 26 May 2009, 12:55

Sahip olduğunuz bu ürün ile WOW'u oynayabilmeniz lazim. Donanım özellikleri gayet iyi. Notebook'ların her yıl havalandirma kanallarının temizlenmesi gerekiyor. Temizlenmediği takdirde cpu ve gpu soğutulamadigi için takılmalar ve en sonundada kendini kapatmalar olur ki sizdede durum bu şekilde. İyi bir temizlik ile sorununuzun çözüleceği inancındayım. Diğer bir konuda zararlı yazılımlar. Bunlarda makinenizi yavaşlatan etkenlerdir. Size önerim öncelikleyetkili serviste bir bakım yaptirmaniz olacaktir.

Size önereceğimiz ürünler, kendi makinenizden çok çok üstün olmayacaktır.. Ama yinede yenilemek istiyorum derseniz fiyat performans karşılaştırmasında sürekli zirvede olan Lenovo'yu önerebiliriz.

http://www.vatanbilgisayar.com/productD ... I_ID=38490

tabi şunu da unutmayalım. bu işin sonu yok. 3000 TL ve daha üzeri fiyatlara notebooklar bulmak mumkun.

Ayrıca piyasada şu andaki en güçlü işlemci olan 4 çekirdekli işlemciye sahip modeli bulunan tek bir marka var. casper. Ama diğer markaların hala 4 çekirdekli modellerini çıkarmamaları açıkcası soru işareti.

http://www.vatanbilgisayar.com/productD ... I_ID=36656

4 çekilde işlecili notebooklar çok yoğun kullanılmadığı için genel bir test verisi olurmuş durumda değil. Bu yüzden önerimiz casper'dır diyemiyorum ama donanım özellikleri gerçekten harika..

Sonuçç olarak önce kendi makineniniz bakımı, sonrasında belirttiğiniz fiyat aralığına uygun bir model. Lenovo.
Kullanıcı avatarı
Rebel

Mesajgönderen el-myra » 26 May 2009, 13:25

casper'la ilgili yazılanlar/konuşulanlar pek iyi olmadığı için ben de güvenemedim ona. daha önce casper pc'im vardı ve keşke olmasaydı.
Sony VAIO FW'ya ve lenovo'ya baktım, dediğiniz gibi bizdekinin çok çok üstünde değiller. acaba 4 çekirdeklilerin çıkmasını beklemek lazım. ya da apple mı almak lazım? gerçi onun yerine araba alırım :)
el-myra

Mesajgönderen Rebel » 26 May 2009, 16:08

el-myra yazdı:casper'la ilgili yazılanlar/konuşulanlar pek iyi olmadığı için ben de güvenemedim ona. daha önce casper pc'im vardı ve keşke olmasaydı.
Sony VAIO FW'ya ve lenovo'ya baktım, dediğiniz gibi bizdekinin çok çok üstünde değiller. acaba 4 çekirdeklilerin çıkmasını beklemek lazım. ya da apple mı almak lazım? gerçi onun yerine araba alırım :)

windows a alışan birisi olacak mac kullanmak çok zor :) düşünün bildiğiniz herşey geçersizhale gelecek..

işlemci olayına gelirsek, sizin dumumunuzda en iyi sonuc 4 çekirdekli işlemcileri beklemek. Haklısınız..

Tabi yeniden hatirlatiyorum. Acil olaral LG servisine makinenizi götürün ve bakımını yaptirin. Aksi halde garanti dışı kalabilecek durumlara yol açılabilir.
Kullanıcı avatarı
Rebel

Mesajgönderen ensiformis » 26 May 2009, 17:27

el-myra yazdı:şimdiki LG
ürün kodu nedir bilmiyorum ama bilgisayarın özelliklerinde yazanları söyleyebilirim : intel core 2 duo. 2.2 Ghz işlemci, 2 gb bellek, 32 bit işletim sistemi yazıyor. ekran kartı da nvidia geforce 8600m gs yazıyor burda. başka bi özelliğini bilemedim :D
istediği marka aslında asus ama onlar pahalı biraz. ekran boyutu 15.4'ün altında olmasın isityorum sonuçta oyun oynarken hoş olmaz. gerçi tv bağlantısı yapılabilir ama.. bir de fiyat için 2000-2500 arası olabilir.

Merhaba;

Sizde bulunan LG'nin ekran kartı belleği %99 olarak, 256Mb veya 128Mb bir kapasiteye sahip. Bu nedenle oyun oynarken pek bir verim alamıyorsnuz. Yoksa ürünün diğer özellikleri gayet iyi. Bana kalırsa, bir süre daha yeni teknolojilerin cıkmasını beklemek en dogrusu. Çünkü piyasada bulunan ürünlerin pek çogunun sizdeki LG'den pek bir farkı yok. İllaki daha iyi bir ekran kartına sahip notebook alyım diyorsanız eğer;

Rebel'in de önermiş olduğu Lenovo Y550 59-020599 (1.930TL) ile Lenovo Y530 59-020664 (1.640TL) no'lu ürünleri önerebilirim..
Kullanıcı avatarı
ensiformis
Moderator
Moderator

Mesajgönderen el-myra » 27 May 2009, 09:34

teşekkür ederim ilginiz için.
yeni teknoloji beklemek en mantıklısı ama dediğim gibi doğum günü hediyesi olarak düşünüyorum, doğum günü beklemiyo maalesef :D ağustosun ortasına kadar bir gelişme olur um acaba?
bu arada daha önce uzun süre mac kullandım o yüzden sorun olmaz da oyun için nasıl olur onu bilmiyorum işte, hiç oyun oynamadım.
en iyisi şimdilik bu laptop'a bağlanacak bir WOW klavyesi alayım bari. ama casper'ın bu 4 çekirdekli nirvanasını kullanıp memnun olan birileri de varsa onların tavsiyesini alırım diye düşündüm.
el-myra

Dön Notebook Satın Almak İstiyorum

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir