Nvidia, Tegra tabanlı netbook'u için kolları sıvadı

Günümüz mobil teknolojilerinin yeni gözdesi Netbook hakkında herşeyi burada paylaşabilirsiniz

Nvidia, Tegra tabanlı netbook'u için kolları sıvadı

Mesajgönderen ensiformis » 27 Haz 2009, 00:56

Microsoft'un Zune HD'sini güçlendirecek olmasıyla en önemli başarısını elde eden Tegra, şimdi de sahibinin kendi imzasını taşıyacak bir netbook'a evsahipliği yapacak.

Eğer Computeks dahilinde tanıtımı yapılan Tegra tabanlı prototipi baz alırsak karşımıza şöyle bir özellikler tablosu çıkıyor ki, açıkçası piyasada tutunmaması için geçerli bir sebep bulmak epey zor:

• 8.9 inçlik ekran boyutu
• Windows CE işletim sistemi (ya da bir ihtimal Android)
• Wi-Fi, 3G
• Yüksek tanımlı video oynatma kabiliyeti vb.

Kaynaklara göre cihazın ya 200 Dolar seviyelerinde ya da operatörler üzerinden kontrat karşılığı bedava ya da cüz-i bir ücret karşılığı satışa sunulması düşünülüyor ki bunun gayet isabetli bir pazarlama ve fiyatlandırma politikası olduğu da ortada. Henüz kesinlik kazanmayan şeyse Nvidia'nın bu ürünü kendi adıyla mı yoksa fotoğrafta gördüğümüz ve mobinnova'ya yaptırılan prototipte olacağı gibi Mobil operatörlerin logosuyla işortaklığı yürüttükleri dağıtım kanalları üzerinden mi satışa sunacağı…

Velhasıl ister böyle olsun ister başka türlü olsun, önemli olan Nvidia'nın Tegra tabanlı bir netbook hazırlıklarını sürdürdüğü ve bu ürünün son çeyrek dahilinde -Black Friday'de (Kara Cuma)* olabilir- satışına başlanacağı haberi ki, bu da hiç kuşku yok Nvidia açısından çok büyük önem arzediyor.

* "Black Friday",olarak adlandırılan gün, ABD'de her yıl şükran gününü takip eden ilk cumaya verilen günün ismi olup, yapılan inanılmaz indirimlerden ötürü adeta alışverişin kalbini oluşturmaktadır. Yani kısaca tüketim çılgınlığının tepe noktasına eriştiği gündür o gün.
Kullanıcı avatarı
ensiformis
Moderator
Moderator

Dön Netbook

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir