Önümde Bir Den Fazla Seçenek Var ve Kararsızım :(

Notebook satın almak istiyorsanız böyle buyrun..

Önümde Bir Den Fazla Seçenek Var ve Kararsızım :(

Mesajgönderen kizildere_bahtiyar » 29 Eyl 2008, 16:42

şuan elimde yaklaşık 6-7 senedir kullandığım bi desktop um var... teknolojiden biraz geride kalsak her ne kadar az çok ucundan köşesinden takip ediyoruz ve artık bilgisayarı yenilemenin zamanının geldiğini ve gereksinimlerimi karşılamadığını düşünüyorum...leptop almak istiyorum bana yardımcı olursanız sevinirim bulduğum bilgisayarlarda karar veremiyorum deneyimli bilgili sizler bana yardımcı olursanız sevinirim...

verdiğim leptop linklerindende benim nasıl özeeliklere sahip bir bilgisayar almak istediğimi ve fiyat aralığını anlarsınız umarım...

bu 6 Linkteki pc lerden bi seçim yapacak olsanız sizce öne çıkan ve ben bunu alırdım dediğiniz leptop hangisi kısada olsa bana seçim nedeninizi ve diğerlerinden öne çıkan özeellliğini söylerseniz çok mutlu edersiniz...

ASUS M51SE240DV CORE2DUO 2.4GHZ T8300 3GB 250GB 15.4

http://www.myshop.com.tr/asp/show_stock ... M51SE240DV

HP PAVILION DV6920ET FK137EA CORE2DUO 2.16GHZ T5850 3GB 250GB 15.4

http://www.myshop.com.tr/asp/show_stock ... ct=FK137EA

Casper NIRVANA CORE 2 DUO T5850-2.16 GHZ-2GB -250GB-15.4"-DVDRW-256MB 9300-1.3CAM-WVBAS

http://www.vatanbilgisayar.com/product_ ... I_ID=35034

PACKARD BELL EASYNOTE MB66-P-023 CORE 2 DUO T8100 2.1Ghz 3GB 160GB

http://www.hepsiburada.com/productDetai ... 865#tablnk

TOSHIBA SATELLITE A300-1EC CORE 2 DUO T5750 2Ghz 2GB 160GB

http://www.hepsiburada.com/productDetai ... 746#tablnk

Lenovo Y530 CORE2DUO P8400 2.26GHZ-2GB-160GB-GF 256MB 9300 GS-15.4''-DVDRW-WPR

http://www.vatanbilgisayar.com/product_ ... I_ID=34773

Lenovo Aklıma Yatıyor ama, öbürlerinide düşünmeden edemiyorum kararsızım...
Not: 2 adet alacağım bi akrabamla beraber...
En son kizildere_bahtiyar tarafından 29 Eyl 2008, 19:18 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
kizildere_bahtiyar

Re: Önümde Bir Den Fazla Seçenek Var ve Kararsızım :(

Mesajgönderen Ercüment Büyükşener » 29 Eyl 2008, 17:01

linkleri eksik vermişsiniz giremiyorum.

Ancka size bir kaç püf noktadan bahsedeyim.

çift çekirdek seçiminiz doğru bir karar bu konuda 2.4 ii bir seçim olur. Harddisk konusunda da kapasitesini yüksek tutmaya bakın.

3Gb ramde perofrmans açısından çok çok önemli bir kriterdir. Özelikle vista kullanırken bu ram hayat kurtarıyor.
Kullanıcı avatarı
Ercüment Büyükşener
Kurumsal İlişkiler
Kurumsal İlişkiler

Mesajgönderen kizildere_bahtiyar » 29 Eyl 2008, 19:21

Ercüment Büyükşener yazdı:linkleri eksik vermişsiniz giremiyorum.

Ancka size bir kaç püf noktadan bahsedeyim.

çift çekirdek seçiminiz doğru bir karar bu konuda 2.4 ii bir seçim olur. Harddisk konusunda da kapasitesini yüksek tutmaya bakın.

3Gb ramde perofrmans açısından çok çok önemli bir kriterdir. Özelikle vista kullanırken bu ram hayat kurtarıyor.

saolun teşekkürler verdiğiniz bilgiler için ben asus ve lenovo arasında kaldım ama sizin seçeneğiniz hangisi olurdu... ve seçim nedeniniz....
kizildere_bahtiyar

Mesajgönderen Ercüment Büyükşener » 29 Eyl 2008, 20:45

seçim konusunda bir markayı seçicek olsam asusu seçerdim sanırım çizgi elektronik bu konuda çok başarılı ayrıca asus dizüstü işinde giderek genişliyor ve büyüyor. Özellikle Asus EEEPC konusunda attığı adımlar sektöre öncü oldu diyebilirim.

Yukarıda bahsettiğim kriterleride gözönünde bulundurunuz.
Kullanıcı avatarı
Ercüment Büyükşener
Kurumsal İlişkiler
Kurumsal İlişkiler

Mesajgönderen kizildere_bahtiyar » 29 Eyl 2008, 20:49

ekran kartının ati olması beni düşündürüyor acaba iyi verim alabilirmiyim veya sorun yaşarmıyım
Ekran Kartı 256 MB ATI HD X3470

Geforce
olsa daha iyi olmazmı sizce

son olarakta sizden isteğim Hp ve Lenovo yu önerirmisiniz önermezseniz şayet neden...
kizildere_bahtiyar

Mesajgönderen Ercüment Büyükşener » 29 Eyl 2008, 21:25

Ati de artık gelişmiş bir ekran kartı NVIDIA chipseti kadar başarılı ama tabiki yerleşmiş olan marka NVIDIA markası kadar yayılamadı. fakat son zamanlarda notebook markaları maliyetleri hesaplayarak NVIDIA dan ATI ye geçiş yapıyorlar.

Bu tamamen maliyet ile ilgili. NVIDIA markasının getirisini yüksek fiyat politikası ile ödüllendiriyor :) ATI den korkmayın derim bence gayet başarılı sadece popüler değil ama NVIDIA nın çözüm ortaklıklarından olan gelişmişliğide tabiki gözardı edilemez.

HP ve Lenovo ii markalar tabiki önerme konusunda bir sorun yok ama seçim kriterleriniz çok önemli . Servis kaliteleri tabiki var HP özellikle dünya pazarında büyük bir paya sahip. Seçeceğiniz notebook markadan çok donanımsal özellikleri ve fiyat/performans ilişkisiyle alakalı bu makinaların %99 u çinde fabrik edildiğini unutmamak lazım :)
Kullanıcı avatarı
Ercüment Büyükşener
Kurumsal İlişkiler
Kurumsal İlişkiler

Mesajgönderen mero » 01 Eki 2008, 16:45

ekran kartındaki endişeni bende yaşadım. elimde asus M51vr p8600 2.4 3gb ram 250gb var aynı ekran kartına sahip.ekran kartı 1gb a kadar paylaşımlı. şimdiye kadar yüklediğim bütün oyunları very high çalıştırıyorum ve en ufak bi problem yok. asus almanı tavsiye ederim
mero

Mesajgönderen kizildere_bahtiyar » 06 Eki 2008, 17:45

mero yazdı:ekran kartındaki endişeni bende yaşadım. elimde asus M51vr p8600 2.4 3gb ram 250gb var aynı ekran kartına sahip.ekran kartı 1gb a kadar paylaşımlı. şimdiye kadar yüklediğim bütün oyunları very high çalıştırıyorum ve en ufak bi problem yok. asus almanı tavsiye ederim

saol, çok teşekkürler yardımların için bende tercihimi asus tan yana kullanacağım galiba
kizildere_bahtiyar

Mesajgönderen kizildere_bahtiyar » 06 Eki 2008, 17:47

Ercüment Büyükşener

Yardımlarınız için çok teşekkürler asus karar kıldım sipariş vereceğim bu hafta bitmeden 2 tane...
kizildere_bahtiyar

Mesajgönderen Rebel » 07 Eki 2008, 08:57

Mantıklı bir seçim yapmissiniz. Arkadaslarimin dediklerine aynen katılıyorum. Asus her gecen gun kendisini daha da geliştirmekte. Gunumuzdeki urunleri cok cok iyi.

Ürünü kullanımınızdan sonra düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız, notebook alacak olan yeni arkadaslarımıza cok faydanız dokunmus olacak.

Kolay gelsin.
Herkes birgün Beşiktaş'lı olmasın, bırakın o ayrıcalık bizde kalsın...
ACER Aspire Timeline 4810T
Kullanıcı avatarı
Rebel
Dizüstü Bilgisayar Uzmanı
Dizüstü Bilgisayar Uzmanı

Dön Notebook Satın Almak İstiyorum

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir