Recovery Nedir?

Diğer kategorilere girmeyen konuları bu başlık altında dilediğiniz şekilde tartışabilirsiniz.

Recovery Nedir?

Mesajgönderen Ercüment Büyükşener » 12 Eki 2008, 00:53

Makinanızın içindeki işletim sistemi eskiden dvd ile makinanın yanında verilmekte ve istediğiniz zaman bu recovery dvd si ile fabrika ayarlarına geri dönebiliyordunuz. Makinanız ilk günkü windows ayarlarına ve sistemine dönüyordu. Şimdilerde bu Recovery işlemi direkt harddiskin içine gömülü bir şekilde geliyor. Makinanızın içinde gizli bir harddisk partition da bulunan recovery partition ile makinanızın açılışında bu bölümü tetikleyecek bir "f" tutşu ile örneğin SONY VAIO larda Recovery "f10" tuşu ile yapılıyor 15 dk içinde karşınıza çıkan recovery yönlendirmeleri ile makinanızı formatlayarak ilk günkü haline çevirebiliyorsunuz.

Recovery yaparken recovery yapılan bölümdeki tüm bilgiyi kaybedeceğinizi unutmayın !
Kullanıcı avatarı
Ercüment Büyükşener
Kurumsal İlişkiler
Kurumsal İlişkiler

Re: Recovery Nedir?

Mesajgönderen eyoruk » 14 Mar 2009, 21:10

Ben bu ; recovery olayını tam anlamadım..
Bildiğim ; alıcı kendi yapıyordu bu dvd leri ? Böyle birşey çıkarmışlardı..
Öyle bir dosyaya tıkla yap şeklinde...Ama bazılarında Vista kurulu geliyordu..
Yani biz dvd yi alıyoruz yapıyoruz sonra bir arıza olduğunda veya format istediğimizde bu dvd den vistayı eski haline döndürüyoruz ? Yani formatlama gibi birşey oluyor ? :roll: değil mi ?
Sonra diğer bir sorum ; bu işlemler 1 dvd mi 2 dvd mi ?
Ayrıca şu 32 bit li değilde 64 bit li Vista kurmak istersem nasıl olacak ? Tabi eğer en az 3 Gb belleğim varsa _ ki 3-4 gb lik bir laptop alacağım zaten.
eyoruk

Mesajgönderen ensiformis » 15 Mar 2009, 01:03

eyoruk yazdı:Ben bu ; recovery olayını tam anlamadım..
Bildiğim ; alıcı kendi yapıyordu bu dvd leri ? Böyle birşey çıkarmışlardı..
Öyle bir dosyaya tıkla yap şeklinde...Ama bazılarında Vista kurulu geliyordu..
Yani biz dvd yi alıyoruz yapıyoruz sonra bir arıza olduğunda veya format istediğimizde bu dvd den vistayı eski haline döndürüyoruz ? Yani formatlama gibi birşey oluyor ? :roll: değil mi ?
Sonra diğer bir sorum ; bu işlemler 1 dvd mi 2 dvd mi ?
Ayrıca şu 32 bit li değilde 64 bit li Vista kurmak istersem nasıl olacak ? Tabi eğer en az 3 Gb belleğim varsa _ ki 3-4 gb lik bir laptop alacağım zaten.

* Evet yeni satılan notebooklarda recovery dvd sini kendimiz yapıyoruz.üretici kendisi yollamıyor.evet bir sorun oldugunda,kendi yaptıgımız dvd ile,notebook'umuzu ilk günkü haline getirebiliyoruz.
* Recovery Dvd'si 1 veya 2 dvd olabiliyor,markaya gore değişmekte.. ( bazı firmaların ek programları oluyor,dolayısıyla 2 dvd ye yukseliyor.Yoksa genel olarak 1 dvd yetmekte)
* Öncelikle notebook'unuzla gelen işletim sistemi,sisteminiz için ayarlanmış en iyi işletim sistemidir,onu kullanmanızı tavsiye ederim.
64 bit kullanmanız için,işlemciniz bunu desteklemesi lazım.32bitte en fazla 4gb ram kullanabilrsiniz.64 te ise bu sınırsızdır(anakart destekliyorsa).Benim duyumlarıma gore de 64 bit destekliyorsa eğer sistem,daha verimli calıstıgını biliyorum bilgisayarın.
Kullanıcı avatarı
ensiformis
Moderator
Moderator

Mesajgönderen eyoruk » 15 Mar 2009, 01:48

Tşk :P
Evet 64 bit de daha iyi performans sağlıyor.. 4 değil hatta 3 Gb larda bile sorun olabliiyormuş 32 bitler..Ben de en az 3 Gb lik sistem alacağımdan sanırım 64 bit uyumlu olacaktır diye düşünüyorum
eyoruk

Mesajgönderen Chucqk » 10 Ağu 2009, 13:49

sağlun
AdiLL
Kullanıcı avatarı
Chucqk
NP-Guru
NP-Guru

Dön Genel / Diğer Konular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir