1 saniyede açılan sistem!

NotebookPlatformu'nda yayınlanan haber ve inceleme ve makaleler hakkındaki görüşlerinizi bu konu başlığı altında dile getirebilirsiniz.

1 saniyede açılan sistem!

Mesajgönderen ensiformis » 17 Tem 2009, 01:51

İşte en hızlı açılan sistem: MontaVista

Sisteminizin yavaşlığından mı şikayetçisiniz ? 1 saniyede açılan bir sistem kullanmaya ne dersiniz?

İşletim sistemlerinin gelişmesinin pek çok faydası olmasının yanı sıra bu durumun kullanıcılar üzerinde bir de yan etkisi var; kullanıcıları daha sabırsız yapıyor. Artık kimse uzun sürede yüklenen işletim sistemleri ile çalışmak istemiyor. Bunun bilincinde olan bir firma sadece 1 saniyede açılan çok özel Linux tabanlı bir işletim sistemi hazırladı. MontaVista adındaki bu işletim sistemi, siz PC'nin açma düğmesine bastıktan sadece bir saniye sonra çalışır hale gelebiliyor.

Tabii ki bu inanılmaz hızı sağlamak için MontaVista ufak bir hile kullanıyor. Sistem sadece kendi üzerine kurulmuş olduğu özel donanım ile bu şekilde çalışabiliyor. Bu sayede donanım bileşenlerinin sürücülerini ayrı ayrı yüklemek için vakit kaybetmiyor, çünkü zaten bu ürünleri doğal olarak tanıyor. Diğer yandan bu kadar hızlı çalışan bir işletim sistemi isteyen kullanıcıların bu duruma itirazı olacağını sanmıyoruz.
Kullanıcı avatarı
ensiformis
Moderator
Moderator

Re: 1 saniyede açılan sistem!

Mesajgönderen Teknokolik » 09 Ağu 2009, 13:54

Hazırda beklet modu :) 1 sn
Kullanıcı avatarı
Teknokolik
NP-Fan
NP-Fan

Re: 1 saniyede açılan sistem!