Sizce Vista ile gelen pozitifler?

Microsoft Windows

Re: Sizce Vista ile gelen pozitifler?

Mesajgönderen mehmet1980 » 22 Mar 2008, 00:24

HD desteği yeterli değilmi. HD desteği ve geniş ekran desteği dolayısıyla.
mehmet1980

Mesajgönderen Kemalettin » 25 Mar 2008, 15:05

yavaş dosya transferi haricinde bana herseyi xpden daha rahat güzel kullanışlı geldi. daha kolay pratik.
Kemalettin

Mesajgönderen Rebel » 25 Mar 2008, 15:47

mehmet1980 yazdı:HD desteği yeterli değilmi. HD desteği ve geniş ekran desteği dolayısıyla.

Mehmet bey çok önemli bir konuya değinmişsiniz. Vista ile gelen en büyük yeniliklerden biriside HD desteğidir.
Herkes birgün Beşiktaş'lı olmasın, bırakın o ayrıcalık bizde kalsın...
ACER Aspire Timeline 4810T
Kullanıcı avatarı
Rebel
Dizüstü Bilgisayar Uzmanı
Dizüstü Bilgisayar Uzmanı

Mesajgönderen esperanto » 25 Mar 2008, 21:09

açıkcası aktif kullanmadım ama yakında kullanmaya başlayacağım, benim şahsi fikrim vistanın gercekten iyi olduğu yönünde. yani kolay geldi bana. yeni özellikler eklenmiş pratik hala gelmiş görsel açıdan da hoş olmuş. bence microsoft bu sistem ile yeni bir döneme girmiştir.
esperanto
NP-Newbie
NP-Newbie

Mesajgönderen Alpin Karagözoğlu » 30 Mar 2008, 16:26

Merhabalar;

Bence başlıca iyi yönleri;

1-UAC (User Account Control)-Bir çok kişi bu özellikten sıkılıyor. Bunun sebebi ise program yüklemekten, dosya işlemlerine kadar, yapacağınız işlemde Windows' un sizden onay istemesi. Ancak şunu belirtmek gerekirki bu özellik kapatılabilinir. Fakat hem aşırı güvenlik isteyen kişiler hem de bazı meslektaşlarım bu özelliği yerden yere vuruyor.
Bu kadar fazla olmasada Linux işletim sistemlerinde ise bu kadar katı olmasada buna benzer bir özellik çok önceden beridir var.

2-Readyboost: Bu özellik gerçekten hoş. Tabi ne kadar sıklıkta kullanılıyor bu ayrı bir konu. Teknik detayını burda açıklarsam muhtemeln sıkıcı olur o yüzden detaylandırmıyorum. Ancak bu özellikli flash bellek kullanarak, sistem hızı arttırılmış oluyor.

3-Superfetch: Aslında bu özellik gerçekten çok güzel ama tabi detayını bilmeyen son kullanıcılar bu özellikten ötürü haksız yere Vista'ya çok RAM tüketiyor diyor. Sıklıkla kullandığınız programlar superfetch sayesinde önbellekte saklanıyor.
Şöyle düşünün 2GB boyutunda bir RAM'iniz var bu XP'de standart kurulu ve kullanılan bir pc'de 118-220 arasında kullanılıyor diyelim. Geriye kalan ram alanı ise boş boş bekliyor. Bunun yerine o boş alanı Vista alıyor bizim kullanım davranışlarımızı izleyerek o boş kısmı en çok yaptığımız işler için hazır hale getiriyor. Diyelim Microsoft Office 2007 İlk açılışta 8-9 sn'de açılıyorsa bu özellikle bu süre aşağı çekiliyor. Çok daha hızlı bir şekilde program açılmış oluyor.

4-ReadyDrive: LapTop lar başta olmak üzere (ısı problemi) bir çok sistemde hem hızdan hem de ısıdan tasarruf sağlıyor diyebiliriz. Bu özellik için farklı bir Hard Disk'e ihtiyacımız var. HardDisk'in üzerinde 1GB'lık bir flash bellek olduğunu düşünün. Yaptığınız işlemler örneğin 1 GB' ta kadar bu belleğe yazılıyor. Bu bellek dolunca burada ki data HardDisk'e yazılıyor. Böylece Harddisk yaptığınız ufak tefek işlemler için kullanılmamış oluyor hem de normalde var olan Hard Disk ısı yayılımı azalmış oluyor. LapToplar'da ise HDD kullanılmadığı için pil kullanım süresi uzamış oluyor. Matık olarakta HardDisk ömrünün uzadığını düşünüyorum.
Saygı ve Sevgilerimle
Kullanıcı avatarı
Alpin Karagözoğlu

Önceki

Dön Windows

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir