Sizce Vista ile gelen pozitifler?

Microsoft Windows

Sizce Vista ile gelen pozitifler?

Mesajgönderen Rebel » 20 Mar 2008, 02:46

Herkes vistanın olumsuz yanlarından bahsediyor ama ya olumlu tarafları. bu konu altında bunları paylaşalım istedim. hepimizin kullandığı bir işletim sistemi hakkındaki görüşler vistaya geçmekte tereddüt eden bir çok kullanıcıya ışık tutacaktır inancındayım.
Herkes birgün Beşiktaş'lı olmasın, bırakın o ayrıcalık bizde kalsın...
ACER Aspire Timeline 4810T
Kullanıcı avatarı
Rebel
Dizüstü Bilgisayar Uzmanı

Re: Sizce vista ile gelen pozitif....

Mesajgönderen erco » 20 Mar 2008, 02:48

Tek olumlu yanı yeni olması :)
SONY VAIO FZ11M | http://www.ercoweb.com
Kullanıcı avatarı
erco
NP-Groupie
NP-Groupie

Mesajgönderen özgün » 20 Mar 2008, 13:24

kesinlikle ve kesinlikle kullanıcı ara yürü ve güvenlik. beni hızlandırdı bu ara yüzü açıkcası.
toshiba a200-1bp. gerçek lider
özgün

Mesajgönderen yavuz1980 » 20 Mar 2008, 20:29

özgün yazdı:kesinlikle ve kesinlikle kullanıcı ara yürü ve güvenlik. beni hızlandırdı bu ara yüzü açıkcası.

bende aynı fikirdeyim özgün beyle, gelişmiş kullanıcı arayüzü ve güvenlik
yavuz1980

Mesajgönderen Ghaash » 20 Mar 2008, 20:41

Evet arayuz oldukca etkileyici. Sadece goruntu acisindan degil kullanicinin da kullanimini hizlandirdigi bir gercek.
Update mekanizmasi da oldukca basarili. XP'deki gibi size update sitesini acmiyor, kendi icerisinde updateleri bulup gosteriyor.
Baslat menusundeki ve pencerelerdeki arama ozelligi de arti bir ozellik.
Pencerelerde sol tarafta bulunan ozellestirilebilir sık kullanilanlar menusu de cabasi.
Kurdugumuz oyunlarin bilgisayarimizda nasil performans gosterecegini gosteren bir Oyun Gezgini var. Oradan da oyunlarin nasil puanlar istedigini ve bizim kac puanimiz oldugunu gorebiliyoruz.
vs....
Sayacak bircok ozellik mevcut su anda aklima gelenler bunlar...

Kisacasi ben Vistamdan cok memnunum...
Packard Bell MB86 - P - 015
Kullanıcı avatarı
Ghaash
Moderator
Moderator

Mesajgönderen erco » 20 Mar 2008, 22:12

-Şu an ki vista ile eski oyunların çoğunu oynamaya kalktığınızda kesinlikle sorunlar yaşıyorsunuz.Örneğin ben hitman 2'yi kurdum ve program uyuşmazlığından dolayı oyunu bitiremedim sürekli hata verdi.
-İnternette gezinirken explorer 7 de aynı sekmede bikaç site açtığınızda nasıl bir ram canavarı haline dönüştüğünü anlatmaya gerek yok, görev yöneticisinden görebilirsiniz.
-Görsellik diye kullanımı kolaylaştırmanın aksine zorlaştıran ve rootta ismini değiştirmeye çalıştığınız dosya ve klasörler için ne kadar uğraştırdığını sürekli izin ver, devam gibi güvenlik safsataları yüzünden vakit kaybına yol açtığını anlatmaya hiç gerek yok zaten.

Ama ben bütün bunlara rağmen yinede vista kullanıyorum çünkü mecburum.Yani bizi kullanmaya mecbur ediyolar bir bakıma.Hem şikayet ediyorum hem de kullanıyorum işin açıkçası.Pardus 2008'ide merakla bekliyorum.

Saygılar...
Kullanıcı avatarı
erco
NP-Groupie
NP-Groupie

Mesajgönderen Ghaash » 21 Mar 2008, 05:58

-Şu an ki vista ile eski oyunların çoğunu oynamaya kalktığınızda kesinlikle sorunlar yaşıyorsunuz.Örneğin ben hitman 2'yi kurdum ve program uyuşmazlığından dolayı oyunu bitiremedim sürekli hata verdi.

Vista ile eski oyunlari program uyumlulugu modundan XP'de calistir, 98'de calistir diyerek asabiliyor ve sorunsuz oynayabiliyorum. Bitirmis olmama ragmen yeniden aynen sizin gibi Hitman 2 oynamak istedim ve oyunu sorunsuz bir sekilde bitirebildim, XP'de calistir diyerek...

-İnternette gezinirken explorer 7 de aynı sekmede bikaç site açtığınızda nasıl bir ram canavarı haline dönüştüğünü anlatmaya gerek yok, görev yöneticisinden görebilirsiniz.

Internet Explorer 7 kullanmiyorum o yuzden birsey diyemem. Ancak Firefox'ta 10 tane de sekme acsam cok kasitigini soyleyemeyecegim. Tabi ki 2 GB RAM icin konusuyorum...

-Görsellik diye kullanımı kolaylaştırmanın aksine zorlaştıran ve rootta ismini değiştirmeye çalıştığınız dosya ve klasörler için ne kadar uğraştırdığını sürekli izin ver, devam gibi güvenlik safsataları yüzünden vakit kaybına yol açtığını anlatmaya hiç gerek yok zaten.

Root olayini bilmiyorum denemdim ancak klasorler icin surekli izin verme fonksiyonunu su anda hatirlayamadigim bir yerden kaldirabiliyorsunuz. O uyari cikmiyor ondan sonra bir daha... Biraz arastirirsaniz nette bulabilirsiniz sanirim...

Butun bunlarin disinda cok affedersiniz ama bu forum Vista'nin arti ozellikleri forumu, elestiri forumlari zaten haddinden fazla oldugu icin acildi. O yuzden keske bu elestirilerinizi de oralarda bir yerlere yazsaydiniz...
Saygilar...
Packard Bell MB86 - P - 015
Kullanıcı avatarı
Ghaash
Moderator
Moderator

Mesajgönderen Rebel » 21 Mar 2008, 10:57

Ghaash'in dediklerine katiliyorum. Hitman2'yi bir müşyerim bitirdi ve vistada. oyunuda kuran benim. kurarken autorun ve kurduktan sonrada oyun exe'sinin uyumluluk modunu windows2000'e getirmeniz yeterli olacaktir. erco ie konusunda haklisin ama firefox bu problem için kesin çözüm. izin konusuna gelirsen denetim masası kullanısı hesaplarında " kullanıcı hesap denetimi aç veya kapat " secenegi ile bu güvenlik secenegini devre dışı bırakıp izin istemlerinden kurtulabilirsin. Bunu devre dışı bıraktıgında internet uzerinden iznin dışında trojenlerin veya programların kurulabilecegini unutma. Bana gore bu denetim çok onemli bir guvenlik açığını kapatmıstır..

başka vista ile sorunun var ise çözüme ulaştırabiliriz.
Herkes birgün Beşiktaş'lı olmasın, bırakın o ayrıcalık bizde kalsın...
ACER Aspire Timeline 4810T
Kullanıcı avatarı
Rebel

Mesajgönderen sezgin » 21 Mar 2008, 18:25

kullanıcı hesap denetimi ve kullanıcı ara yüzü bana göre ayrıca ercoya katılamayacağım tüm oyunları oynuyorum.
VAIO VGN-FZ21Z
sezgin

Mesajgönderen erco » 21 Mar 2008, 20:29

Sanırım haklısınız başlığı kaçırmışım birden :)
Pozitif yönlerini konuşmamız gerekiyor, bende olumsuzluklardan bahsettim.Afedersiniz arkadaşlar.
Oyunlar konusunda çok deneme yaptığım için yazmıştım.

Teşekkürler.
Saygılar...
Kullanıcı avatarı
erco
NP-Groupie
NP-Groupie

Sonraki

Dön Windows

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir