(Sorun Çözüldü) ASUS A2H/L DVD-ROM problemi - Enes Ünal

Asus dizüstü bilgisayarınızla yaşadığınız donanımsal deneyim, görüş ve problemlerinizi paylaşın.

(Sorun Çözüldü) ASUS A2H/L DVD-ROM problemi - Enes Ünal

Mesajgönderen NotebookPlatformu » 09 Mar 2008, 14:01

Enes Ünal : Kullandığım ASUS a2H/L modelindeki laptopumun dvd-rom'u bozulmuş durumda. Hiçbir şekilde dvd ya da cd okuyamıyor. benimse sistemin çok yavaşlamasından dolayı format atmam gerekli fakat mevcut disk okuma problemim yüzümden bunu gerçekleştiremiyorum. üstüne üstelik laptop usb'den de boot olmuyor. Size soracak sorularım şunlar: Sizce ilk işlem olarak ne yapmalıyım? ikinci olarak, ASUS'un bu modeli (2004'te almıştım) hakkında bir bilginiz var mı? yani dvd-rom'u değiştirmek mümkün mü? Bu işlemin fiyat aralıkları hakkında bildiklerinizi paylaşır mısınız?

NP: Merhaba Enes bey, bilgisayarınızın optik okuyucusunun bozulması durumunda belirtmiş olduğunuz gibi USB dışında başka bir porttan maalesef veri aktarımı yapılamaz. Bu nedenden dolayı optik okuyucunuzun değişmesi gerektiği için bilgisayarınızın teknik servise gitmesi gerekiyor. ASUS'un yetkili teknik servisi olan Çizgi Elektronik'e ulaşarak probleminiz hakkında bilgi ve maliyetini kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Çizgi Elektronik
http://www.cizgi.com.tr
Kullanıcı avatarı
NotebookPlatformu

Re: (Sorun Çözüldü) - ASUS A2H/L DVD-ROM problemi - Enes Ünal

Mesajgönderen kafedengi » 13 Mar 2008, 19:15

NEC marka bır DVD-RW'yi ınsaflı bır satıcıdan 80 ıla 90 lira arası gibi bir fiyat aralığından satın alabilirsiniz.
Servise gidip zaman ve ekstra para harcamanıza gerek yok, en fazla iki vida sökeceksiniz. :)
kafedengi

Re: (Sorun Çözüldü) ASUS A2H/L DVD-ROM problemi - Enes Ünal

Mesajgönderen sahara75 » 18 Mar 2008, 11:29

ben bi bayan olarak nasıl degistirebilirim ki. ne anlarım ben. servise götürecegim tabi
sahara75

Mesajgönderen sezerr » 18 Mar 2008, 12:09

sahara75 yazdı:ben bi bayan olarak nasıl degistirebilirim ki. ne anlarım ben. servise götürecegim tabi

fikrinizin doğruluğu için bayan olmanıza gerek yok ki, ben olsam bende servise götürürdüm, bide garantide ise
FZ11M
sezerr
NP-Newbie
NP-Newbie

Mesajgönderen kafedengi » 18 Mar 2008, 13:09

nerede duracağını farketmıs bı bayan oldugunuz ıcın sızı tebrık edıyorum
kafedengi

Mesajgönderen batuhan » 18 Mar 2008, 13:23

kafedengi yazdı:nerede duracağını farketmıs bı bayan oldugunuz ıcın sızı tebrık edıyorum

bi bayan için değil tüm tüm cinsiyerler için geçerli bu. insan nerede duracağını bilmeli. her zaman derim bu konularda bizden daha mantıklı düşünebiliyor bayanlar
batuhan

Mesajgönderen BlueDarkMan » 19 Mar 2008, 14:15

bizim mahelledeki bilgisayarcıda yaptırdım ben. garantisi bitmiş. 100 lira verdim toplam
Kullanıcı avatarı
BlueDarkMan
NP-Groupie
NP-Groupie

Mesajgönderen kafedengi » 19 Mar 2008, 15:25

enes bey odemıs oldugunuz rakkam gayet makul sorununuz cozuldugune gore gule gule kullanın
kafedengi

Mesajgönderen Ali Arısoy » 29 Mar 2008, 18:30

Troubleshooter NP :D
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Ali Arısoy
Moderator
Moderator

Mesajgönderen Akman » 06 Eyl 2008, 11:01

Arkadaşlar bu notebook un aynısı bendede bulunmakta ve driver cd'sine ihtiyacım var adresimi versem kargoyla bir kopyasını gönderebilirmisiniz acaba?
Akman

Sonraki

Dön Donanımsal Sorunlar

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir