(Sorun çözüldü) Ses aygıtı problemi

Asus dizüstü bilgisayarınızla yaşadığınız yazılımsal deneyim, görüş ve problemlerinizi paylaşın.

Re: ses aygıtı problemi

Mesajgönderen Ali Arısoy » 04 Mar 2008, 21:10

Eğer elinizde temiz bir Windows XP SP2 varsa, onu kurup üzerine internetten indireceğiniz Realtek HD Audio sürücülerini kurmayı deneyin. Bu sorunun yazılımsal mı donanımsal mı olduğunu anlamamızı sağlayacak. Eğer çalışırsa (ki çalışacağını sanıyorum) o zaman bu tarz bir kurulum düşünmelisiniz.
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Ali Arısoy
Moderator
Moderator

Mesajgönderen ay_lins » 04 Mar 2008, 21:31

işletim sistemim xp öncelikle.Format atmaya çalışırken öncelikle Recovery CD-Rom yazan iki tane cd yi yükledim biri disc1/1 diğeri 1/2 bu iki cd yi yükledikten sonra bilgisayar ekranında şimdi driver cd sini takın diye bir yazı çıktı ben de ondan dolayı üzerinde A6 notebook series Driver & Utility Ver 2.0 Muliti language N1458 yazan cd yi yaktım yükledim.Ben ankarada yım servis için sanırım ist a göndermem gerekcek ordan geri dönmesi de bayağı bir zaman alır gibi başka türlü ne yapabilirm?Umarım servise göndermeme gerek kalmaz tekrar format atılsa nasıl olur acaba?
ay_lins

Mesajgönderen Rebel » 04 Mar 2008, 22:11

Söylediginiz hersey prosüdüre uygun. Yanlış bir uygulama yok. Üstelik Ercüment bey'in adresini verdigi orjinal driver'larıda indirdiniz kurdunuz ve netice alamadiniz. Cihaz karşımızda olsaydi bizde test eder kesin sonuca varabilirdik. Biraz daha araştıralım..
Herkes birgün Beşiktaş'lı olmasın, bırakın o ayrıcalık bizde kalsın...
ACER Aspire Timeline 4810T
Kullanıcı avatarı
Rebel
Dizüstü Bilgisayar Uzmanı

Mesajgönderen Ali Arısoy » 05 Mar 2008, 01:36

Ben henüz ikna olmadım. Benim bahsettiğim, bilgisayarın yanında verilen bir XP değil OEM bir XP kurup, internetten indiridğiniz sürücüleri onun üzerine kurmanız. Sanırım servise göndermeden önce bunu denemeyi yeğlersiniz. İşin içine notebook'la gelen hiçbir şeyi karıştırmayalım. XP sizin eski işletim sistemlerinizden biri, sürücüler de internetten indirdikleriniz olsun.
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Ali Arısoy
Moderator
Moderator

Mesajgönderen Rebel » 05 Mar 2008, 01:53

Daha once bu tip bir problemi benimde yasadigim aklıma geldi. Realtek'in orjinal sitesindeki HD driver'lerini indirerek çözüme ulaşmıstım.

http://www.realtek.com.tw/downloads/dow ... Down=false

yukaridaki linkten Windows 2000, Windows XP/2003(32/64 bits) Driver only (Executable file) secenegi ile indireceginiz driver'i sisteminize kurup sonucu bizimle paylaşırsanız seviniriz..
Herkes birgün Beşiktaş'lı olmasın, bırakın o ayrıcalık bizde kalsın...
ACER Aspire Timeline 4810T
Kullanıcı avatarı
Rebel

Re: (Sorun çözüldü) Ses aygıtı problemi

Mesajgönderen Ali Arısoy » 29 Mar 2008, 18:35

Sorun çözülmüş olmalı ki geri dönüş olmadı. :)
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Ali Arısoy
Moderator
Moderator

Önceki

Dön Yazılımsal Sorunlar

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir