(Sorun çözüldü) Ses aygıtı problemi

Asus dizüstü bilgisayarınızla yaşadığınız yazılımsal deneyim, görüş ve problemlerinizi paylaşın.

(Sorun çözüldü) Ses aygıtı problemi

Mesajgönderen ay_lins » 01 Mar 2008, 00:42

Merhaba arkadaşlar
Ben ilk kes bugün bilgisayarıma format attım ve windows media player ı çalıştırmıo malesef bir sürü audio driver aradım bulamadım uygun heralde yardımcı olursanız çok sevincem
anakartın bilgilerini de gönderiorum

manufacturer AsusTek Computer Inc
model a6jc
chipset intel i945pm
southbridge intel 82801ghm(ıchy-m/u)
ay_lins

Re: ses aygıtı problemi

Mesajgönderen Ercüment Büyükşener » 01 Mar 2008, 01:07

Merhaba ;

Driverınız orjinal sayfasından linkini aşağıda veriyorum. Xp ve Vİsta için olan versiyonu mevcuttur. Lütfen indiriniz.

http://support.asus.com/download/downlo ... =en-usa6jc

Kolay gelsin. Takıldığınız yerde lütfen sorunuz.
Kullanıcı avatarı
Ercüment Büyükşener
Kurumsal İlişkiler
Kurumsal İlişkiler

Mesajgönderen ay_lins » 01 Mar 2008, 01:49

teşekkür ederim ancak ben o işlemi yaptım indirdim yükledim ama
hala aynı çalışmıo malesef
ay_lins

Mesajgönderen Ali Arısoy » 02 Mar 2008, 02:20

Media Player çalışmıyorsa, bu sorun Media Player ile ilgilidir, ses kartınız ile değil. Eğer ki sisteminizden ses gelmiyor ise, o vakit ses kartınıza bakmanız doğru olur.
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Ali Arısoy
Moderator
Moderator

Mesajgönderen Rebel » 02 Mar 2008, 21:44

ay_lins yazdı:Merhaba arkadaşlar
Ben ilk kes bugün bilgisayarıma format attım ve windows media player ı çalıştırmıo malesef bir sürü audio driver aradım bulamadım uygun heralde yardımcı olursanız çok sevincem
anakartın bilgilerini de gönderiorum

manufacturer AsusTek Computer Inc
model a6jc
chipset intel i945pm
southbridge intel 82801ghm(ıchy-m/u)

tam olarak sorunu yazarmısınız bize. sadece media player'dan mi ses gelmiyor.? Windows açılış seslerini duyuyormusunuz ? Aygit yoneticisinde ses aygıtlarında bir sıkıntı varmı .?
Herkes birgün Beşiktaş'lı olmasın, bırakın o ayrıcalık bizde kalsın...
ACER Aspire Timeline 4810T
Kullanıcı avatarı
Rebel
Dizüstü Bilgisayar Uzmanı

Mesajgönderen ay_lins » 03 Mar 2008, 21:59

Merhaba tekrar

Sorunum tam olarak şu windows tan genel olarak ses gelmiyor media player la alakalı bişey değil anladığım kadarıyla zaten aygıt yöneticisinde de ses aygıtı yok yazıyor.Bi kaç kez audio driver yüklemeye çalıştım laptopun kendi cd siyle hatta sitesinden indirdim onu da denedim zaten aynısıydı fakat driver ı yüklerken içindeki bir dosyayı yükleyemediği hatası verdi RhtkAudio.sys die bir dosya.Yani dolayısıyla driver ı tam kuramıyorum dosyayı yükleyemediği için .Bir sürü şey denedim ama neden kuramadığını anlayamadım.
ilginiz için teşekkürler
ay_lins

Mesajgönderen Rebel » 03 Mar 2008, 23:01

RhtkAudio.sys
file ismi daha farkli olmali. doğrusunu yazabilirmisiniz..

Birde merak ettigim bir konu var. format attim dediniz. Asus ile beraber gelen bir cd ile mi frmat attiniz yoksa baska bir cd ile mi format atip sistem kurdunuz.
ürün ile birlikte gelen rerovery dvd'si mevcut mu elinizde.
Kullanıcı avatarı
Rebel

Mesajgönderen ay_lins » 04 Mar 2008, 18:34

Asusun (A6jc series 2.0 for WinZip)kendi cd recovery cdlerini yükledim daha sonra da driver cd sini yükledim kendi içinden çıkan.
Dosyanın adı RtkHDAudio.Sys miş yanlış yazmışım.Bu dosyanın yüklenemediğini ya ağ bağlantısında yada bilgisayarın hardware inde bi hata olduğu uyarısı çıkardı
ay_lins

Mesajgönderen Serkandan » 04 Mar 2008, 18:41

Merhaba,

Eğer daha önce Ercüment bey'in ilettiği adresteki sürücü işe yaramadıysa, bilgisayarınız ile birlikte verilen CD'lerdeki sürücülerde işe yaramayacaktır. Ya da bilgisayarınızın modelini farklı olarak belirttiniz.

Çünkü CD'lerinizle üretici sitesindeki sürücüler aynı içeriğe sahiptirler. Aynı sürücüleri kurduğunuzu varsayarsak, donanımsal bir problem yaşıyor olabilirsiniz.

Size Teknik servisinize başvurmanızı öneririm.

ASUS Teknik Destek Merkezi:
Telefon: 0 216 521 47 25
Adres: Alemdağ Caddesi. Masaldan İş Merkezi C Blok D1 Kısıklı / Çamlıca / Üsküdar
Serkandan

Mesajgönderen Rebel » 04 Mar 2008, 20:38

ay_lins yazdı:Asusun (A6jc series 2.0 for WinZip)kendi cd recovery cdlerini yükledim daha sonra da driver cd sini yükledim kendi içinden çıkan.
Dosyanın adı RtkHDAudio.Sys miş yanlış yazmışım.Bu dosyanın yüklenemediğini ya ağ bağlantısında yada bilgisayarın hardware inde bi hata olduğu uyarısı çıkardı

DVD'nin üzerinde recovery mi yaziyor yoksa Microsoft Windows ibarelerimi var. Eger recovery dvd'si ise kurulumdan sonra zaten driver cd'sini kullanmamaniz gerekiyor ki kullanıyorsanız bir hataya neden olmus olabilirsiniz. eger recovery dvd'si degil ise sadece işletim sistemi dvd'si ise driver cd'sini kullanmaniz gerekir. Ayrica işletim sisteminize uygun driver'leri kullanmaniz gerekiyor..
İşletim sisteminiz nedir bu arada.
Bu sorularada yanıt alabilrsek belki neticeye ulaşabiliriz. Aksi halde Serkan bey'in belirtigi üzere servise gitmeniz gerekecektir.
Kullanıcı avatarı
Rebel

Sonraki

Dön Yazılımsal Sorunlar

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir