Ubuntu Muslim Edition

Linux

Ubuntu Muslim Edition

Mesajgönderen Taygun Kekeç » 06 Şub 2008, 01:49

Genel olarak Müslüman kullanıcılara yönelik yapılan bir Linux dağıtımı.
İçerik olarak diğer Linuxlardan farklı olarak İslami takvim , Zikr (Kuran-ı Kerim'den ayet okuyan program), Web Filtreleme pakedi , İslamla ilgili duvarkağıtları barındırıyor.

http://www.ubuntume.com/
Taygun Kekeç

Re: Ubuntu Muslim Edition

Mesajgönderen Serkan » 06 Şub 2008, 01:54

İlginçmiş gerçekten.. Yakında Redhat Catholic Edition çıkarsa şaşırmayın =p
Serkan

Mesajgönderen Taygun Kekeç » 06 Şub 2008, 01:58

Talep olmadan ürün çıkmıyor demekki böyle bir ihtiyaç olmuş adamlar çıkarmışlar :)
Taygun Kekeç

Mesajgönderen Alpin Karagözoğlu » 30 Mar 2008, 16:34

Arkadaşlar şunu belirtmekte fayda var belki bilmeyen ya da yanılan arkdaşlarımız olabilir.

Aslında Muslim, Christian, Satanic edition olarak geçen dağıtımlar sadece gürünüş olarak biraz farklı ve içerisinde ilk kurulu olan programlardan biraz daha fazla ya da farklı program, barındırıyor olabilirler. Yani işletim sistemi yapısında bir değişiklik yok. Mesela Satanic edition'ı rahatlıkla Ubuntu kurulu bir pc'ye yükleyebilirsiniz.
Saygı ve Sevgilerimle
Kullanıcı avatarı
Alpin Karagözoğlu

Mesajgönderen Ghaash » 30 Mar 2008, 17:29

Alpin Karagözoğlu yazdı:Arkadaşlar şunu belirtmekte fayda var belki bilmeyen ya da yanılan arkdaşlarımız olabilir.

Aslında Muslim, Christian, Satanic edition olarak geçen dağıtımlar sadece gürünüş olarak biraz farklı ve içerisinde ilk kurulu olan programlardan biraz daha fazla ya da farklı program, barındırıyor olabilirler. Yani işletim sistemi yapısında bir değişiklik yok. Mesela Satanic edition'ı rahatlıkla Ubuntu kurulu bir pc'ye yükleyebilirsiniz.

Evet, haklisin. Aslolan Linux yani isletim sistemi Linux. Ubuntu Linux tabani uzerine kurulmus, gelistirilmis bir isletim sistemi Satanic Edition falan da onun makyajlanmasi. Yani XP'ye Vista gorunumu kazandirmak gibi birsey...
Packard Bell MB86 - P - 015
Kullanıcı avatarı
Ghaash
Moderator
Moderator

Dön Linux

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir