Upgrate cd si

Microsoft Windows

Upgrate cd si

Mesajgönderen Kemalettin » 25 Mar 2008, 15:04

Ben basicten ultimatee geçmek için yeni bir ultimate dvdsi aldım. Ondan kurdum format atıp ama sonra öğrendim ki daha ucuz upgrate cd side varmış. o nedir. ben şimdi kazıklandımmı. Bilgi verebilecek olan varmı.
Kemalettin

Re: Upgrate cd si

Mesajgönderen Rebel » 25 Mar 2008, 15:28

Aldiğiniz ultimate dvd'si bootable'dır. Yeni, temiz bir kurulum içindir. Upgrate dvd'si ise var olan kurulu bir işletim sistemi üzerine kurulum yapmak açıkcası bir üst sürüme yükseltmek içindir. Şu şekilde örnekleyebiliriz. İleride bir gün aldığınız yeni makinenin işletim sistemi freedos diyelim. Bu makineye upgrate dvd'si ile işletim sistemi kuramazsınız ancak elinizdeki bootable dvd ile kurabilirsiniz.
Herkes birgün Beşiktaş'lı olmasın, bırakın o ayrıcalık bizde kalsın...
ACER Aspire Timeline 4810T
Kullanıcı avatarı
Rebel
Dizüstü Bilgisayar Uzmanı

Mesajgönderen yakup21 » 26 Mar 2008, 10:34

upgrate cdsi almamakla en iyisini yapmışsınız farkında olmadan. laptop değiştirdiğinizde veya kendiniz bir desktop topladığınızdada kullanabileceksiniz böylelikle.
yakup21

Mesajgönderen Kemalettin » 26 Mar 2008, 13:46

şansa iyi bişi yapmışım yani :shock: tşk ler tüm notebook dostlarına
Kemalettin

Mesajgönderen Rebel » 26 Mar 2008, 16:05

Kemalettin yazdı:şansa iyi bişi yapmışım yani :shock: tşk ler tüm notebook dostlarına

e tabi.. şu anda bootable özelliği işinize yaramasada upgrate ürünle kıyaslandiginda ileride işinize yarayacak ve sizi bir ek bir maliyetten kurtaracaktır.
Herkes birgün Beşiktaş'lı olmasın, bırakın o ayrıcalık bizde kalsın...
ACER Aspire Timeline 4810T
Kullanıcı avatarı
Rebel

Mesajgönderen serhatkatliam » 26 Mar 2008, 16:51

iyi günler,kadeşimin kullandığı pc var,ben buna ram ilave edip xp'den vsta home premium'a terfi etmek istiyorum,bunun için teknosa'ya fln baktım bütün vista'lar upgrade dvd'si,ben temiz kurulum istioyrum,bunun için nerelerden satın alabilirim?
Yada uğgrade yapsam ne farkları olur?
serhatkatliam

Mesajgönderen Ali Arısoy » 26 Mar 2008, 17:45

Teknosa'da satılan Windows Vista işletim sitemleri, upgrade için veya tek kurulum için ayrı ayırı satılmaktadır. Halihazırda bir XP kullanıcısı iseniz, upgrade lisansı alarak hem daha az masrafa girmiş, hem de sisteminizi muhafaza etmiş olursunuz. Fakat temiz kurulum yapmak istiyorsanız, bu iş için satılan lisansları almalı ve XP'nizle vedalaşmalısınız. Bu işlemden önce önemli verilerinizi yedeklemeyi unutmayın.
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Ali Arısoy
Moderator
Moderator

Mesajgönderen serhatkatliam » 26 Mar 2008, 18:04

Tek kurulum olarak bulamadım,link verebilirmisiniz acaba zahmet olmaz umarım,xp'ye veda etmemin sebebi vistaya geçtiğimde ev kullanıcısı olarak bi kaybımın olmicağıdır,yedeklerimi tabiki alacağım,çok aradığım müziklerim var benim =) :D
serhatkatliam

Mesajgönderen Ali Arısoy » 26 Mar 2008, 19:46

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Ali Arısoy
Moderator
Moderator

Mesajgönderen serhatkatliam » 26 Mar 2008, 20:16

Burda dip not olarak yeni pc ile satılabilceği söylenmiş,benim aradığım home premium zaten;bunu nereden temin edeiblirim,çünkü kardeşime dente pc alındığında orjinal xp kurulmamıştı,illegaldi,upgrade için bildiğim kadarıyla lisanslı xp istiyor?
serhatkatliam

Sonraki

Dön Windows

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir