Vista için hazır mısınız?

Microsoft Windows

Vista için hazır mısınız?

Mesajgönderen Rebel » 20 Mar 2008, 09:34

hero_capable.jpg
hero_capable.jpg (19.08 KiB) 431 kere görüntülendi

Başlamadan önce
Yükseltme Danışmanı'nı çalıştırmadan önce, değerlendirmek istediğiniz bilgisayarda düzenli olarak kullandığınız tüm USB aygıtları veya diğer aygıtları bilgisayara bağladığınızdan emin olun. Örneğin, yazıcıları, harici sabit sürücüleri veya tarayıcıları bağlayın.

http://www.microsoft.com/downloads/deta ... fc194924f8
adresinden yükle seçeneği ile sisteminize kurup yönergeleri takip ediniz.

Windows Vista Yükseltme Danışmanı,
Bilgisayarınızın istediğiniz Windows Vista sürümü için hazır olduğundan emin olun.

Windows Vista Yükseltme Danışmanı, Windows XP tabanlı bilgisayarınızda Windows Vista'nın çalışıp çalışmayacağını belirlemenize yardımcı olur. Yükseltme Danışmanı'nı, Windows Vista tabanlı bilgisayarınızın daha güçlü bir Windows Vista sürümüne yükseltilmeye hazır olup olmadığını belirlemek için de kullanabilirsiniz.

Bu küçük yazılım aracı bilgisayarınızı tarar ve tüm bilinen sistem, aygıt ve program uyumluluğu sorunları ile ilgili kolay anlaşılır bir rapor oluşturur. Bu sorunları çözümlemeye yönelik öneriler de sunar. Yükseltme Danışmanı, bilgisayar kullanımınıza en uygun Windows Vista sürümünü seçmenize yardımcı olabilir.

Windows Vista Yükseltme Danışmanı'nı karşıdan yükleyip kurduktan sonra çalıştırmanız yeterlidir.

Windows Vista Yükseltme Danışmanı, kişisel olarak tanımlanmanızı sağlayacak hiçbir veri toplamaz ve Microsoft Corporation'a veya üçüncü taraflara göndermez

Alıntıdır : http://www.microsoft.com.tr
Herkes birgün Beşiktaş'lı olmasın, bırakın o ayrıcalık bizde kalsın...
ACER Aspire Timeline 4810T
Kullanıcı avatarı
Rebel
Dizüstü Bilgisayar Uzmanı
Dizüstü Bilgisayar Uzmanı

Re: Vista için hazırmısınız. ?

Mesajgönderen sezgin » 21 Mar 2008, 19:00

2 gb ramini zyoksa bi kere kafadan geçmeyin. çalışır ama nasıl çalışır felaket çalışır.
VAIO VGN-FZ21Z
sezgin

Re: Vista için hazır mısınız?

Mesajgönderen mehmet1980 » 22 Mar 2008, 00:34

1 gb ramli aldum dizüstümü ve zorlandı viatada 1 ilave ettim, çok rahatladı bu sefer. bence ideal ram 2 gb ideal işlemcide en düşün p4.
mehmet1980

Mesajgönderen Ghaash » 30 Mar 2008, 17:26

Biz Vista icin hazir miyiz onu dusunup duralim adamlar 2010 gibi Windows 8 cikaracaklar bakalim ne olacak:)
Ancak millet Vista'ya gecmis olacak 2010'da ustune de Windows 8'i koydugunda super olacak adamlar paraya daha cok para demeyecekler... Az degil bunlar islerini cok iyi biliyorlar... Hem kendileri kazaniyor, hem de Intel, Kingston, Gigabyte vs... ureticilere kazandiriyorlar. Microsoft olmasa ac kalir bunlar ac!...
Packard Bell MB86 - P - 015
Kullanıcı avatarı
Ghaash
Moderator
Moderator

Mesajgönderen Alpin Karagözoğlu » 31 Mar 2008, 10:02

sezgin yazdı:2 gb ramini zyoksa bi kere kafadan geçmeyin. çalışır ama nasıl çalışır felaket çalışır.

Gayet güzel çalışır :)

Şuan bu yazıyı yazdığım laptop Vista kullanıyor 1gb ram, core2duo işlemci, ayrı ekran kartı var. Şöyle tarif ediyim,
Outlook 2007 arkaplanda, AviraAntivir Premium+Comodo Firewall Pro çalışırken ben, Adobe Photoshop cs3 ve Dreamweaer'ı kullanıyorum ayrıca arada bir msn'de yazışıyorum. Tabiki bu işlemler esnasında başka bir şey yapmaya çalıştığımda tabiri caizse kasabiliyoruz :=) ama bu programları bir arada kullanırken gayet güzel çalışıyor.

Başka bir kombinasyon da ise, Photoshop ve Dreamweaver yerine AutoCad 2008 çalışır halde oluyor.

Marka seçimi, sistem içerisinde bulunan parçalar, ufak görünen ayrıntılar, bunlar zaten işin bence püf noktaları.
Benim arkadaşımda aşağı yukarı benimki tarzında bir LapTop konfigürason'u var ancak arkadaşım performans probleminden çok şikayetçi. Sistem bir bütünse ki bence öyle, bunu bir araya getirenler ve seçenlerde önem taşıyor.

Bütünlükten kastım Başlıca;
Doğru Parça Seçimi
Parçaların Uyumlu Çalışması
Parça Yerleşimi
Sürücüler
İlave Yazılımlar
Güncellemeler (MNicrosoft ya da Üretici Firma)
Saygı ve Sevgilerimle
Kullanıcı avatarı
Alpin Karagözoğlu

Mesajgönderen Ghaash » 31 Mar 2008, 10:11

Tabii butun bunlarin yaninda arka planda calisan programlariniz da onemli. Bazi ufak tefek goze gorunmeyenler birlesince bir bakmissiniz RAM'den eser kalmamis. O yuzden aslinda cift kanalli 2GB ram oldukca rahatlatici Vista kullanirken...
Kullanıcı avatarı
Ghaash
Moderator
Moderator

Mesajgönderen Alpin Karagözoğlu » 31 Mar 2008, 10:30

Ghaash yazdı:Tabii butun bunlarin yaninda arka planda calisan programlariniz da onemli. Bazi ufak tefek goze gorunmeyenler birlesince bir bakmissiniz RAM'den eser kalmamis. O yuzden aslinda cift kanalli 2GB ram oldukca rahatlatici Vista kullanirken...

Kesinlikle katılıyorum, gereksiz servislerin/programların kapatılması ve optimize edilmesi çok büyük önem arz ediyor. Hatta şöyle yapalım, VAIO Türkiye Kulüp sitesinde buna benzer bir çalışma yapmıştım. Şuan işteyim müsait olduğumda hangi servis ne işe yarar. Açık kalırsa ne olur kapanırsa ne olur şeklinde bir tablo hazırlarım ve bunların kapanmasını, açmasınıda gösteririm böylece Son kullanıcı olan arkadaşlarımız hem gereksiz servislerden kurtulur hem de bilgilerini genişletmiş olurlar.
Saygı ve Sevgilerimle
Kullanıcı avatarı
Alpin Karagözoğlu

Mesajgönderen Ghaash » 31 Mar 2008, 10:36

Oldukca faydali bir calisma olabilecegini dusunebiliyorum. Bir System Administrator'unden de bu sekilde bir dokuman oldukca guvenilir ve ise yarar olacaktir.

Tesekkurler...
Kullanıcı avatarı
Ghaash
Moderator
Moderator

Mesajgönderen Alpin Karagözoğlu » 31 Mar 2008, 14:48

Ghaash yazdı:Oldukca faydali bir calisma olabilecegini dusunebiliyorum. Bir System Administrator'unden de bu sekilde bir dokuman oldukca guvenilir ve ise yarar olacaktir.

Tesekkurler...

İlginiz için teşekkür ederim, vakit bulduğum ilk fırsatta hazılayacağım...
Saygı ve Sevgilerimle
Kullanıcı avatarı
Alpin Karagözoğlu

Dön Windows

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir