MS. Windows 7 Beta Hk. Düşünceleriniz, Sorunlar ve Çözümleri

Microsoft Windows

MS. Windows 7 Beta Hk. Düşünceleriniz, Sorunlar ve Çözümleri

Mesajgönderen Rebel » 12 Oca 2009, 20:41

Muhtemelen çoğu kullanıcı windows 7 beta'yı çok merak ediyordur. Kimisi indirmiş kullanıyor, kimiside tereddüt içerisinde sağdan soldan bilgi toplayarak" kursam mı" aşamasında can çekişiyor.

Resim

Gelin kuranlar burada verilerini paylaşsın, kuracaklara ön bilgi olsun ve çözemediğimiz win7 ile notebook'umuz arasındaki sorunlarını burada çözelim.
Herkes birgün Beşiktaş'lı olmasın, bırakın o ayrıcalık bizde kalsın...
ACER Aspire Timeline 4810T
Kullanıcı avatarı
Rebel
Dizüstü Bilgisayar Uzmanı

Re: Microsoft Windows 7 Beta hakkındaki tüm düşünceler buraya

Mesajgönderen Golf6 » 12 Oca 2009, 20:52

Büyük bir sabırla 7 saat win7 iso dosyasının inmesini bekledim. verilerimi yedekledim. iso dosyasını bir dvd medyaya yaktım ve kuruluma başladım. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki kurulum sorunsuz ve hızlı bir şekilde geçti. Benden istediği bir kaç soruya kolaylıkla cevap verdikten sonra kurulum tamamlandi. Kurulum hızı ve kolaylığı açıkcası beni cok etkiledi.

Sonrasında etkilenmeler devam etti. xp'den vista'ya terfi edenler büyük bir hayal kırıklığı yaşamıştı. İşletim sistemi hızı konusunda. Şunu diyebilirim ki sanki yeniden xp kullanmaktayım. Makinem daha da yavaşlayacak derken çok daha hızlandı. Bu da beni fazlasıyla memnun etti. Yeni arayüzü ilk başta tepkili yaklaşsamda 1-2 saatilik bir kullanımdan sonra " vay be, ne kadar güzel olmuş" demek oldu ve yeniliklere önyargılı yaklaşmamak gerektiğini microsoft bana bir kez daha göstermiş oldu. Ayrıca açılış çok hızlanmış. uzun bekleyişlere son.

Kullandığım notebook SONY VAIO FZ-11S

Ses kartını win7 otomatik tanıdı. Ama line out çıkışını şu anda kullanamamaktayım. Açıkcası henuz tam kurcalamadım. vista sürücülerinden kurmaya kalktığımdada hata ile karşılaştım. Kamerayı otomatik tanımadi manuel tanıttım vista sürücüleri ile ve sorun çıkartmadı. Ekran kartını otomatik tanimadi. Ben kendim tanittim vista sürücüleri ile, sorunsuzca kuruldu. Fonksiyon tuşları çalışmamakta ama bu konuda üzerinde çalışaçağım. usb port Hafıza kartı okuyucu sürücülerini otomatik tanimadi. Vista sürücüleri ile tanittim. Bir sorun yok.

Vistada kullandığım tüm programları win7 ile de kullanabiliyorum. Bir sorun yok. Sorunsuzca yükledi.

Sorunları çözdükçe yada sorunlar oluştukça burada paylaşmaya devam edeceğim.
Kullanıcı avatarı
Golf6
NP-Newbie
NP-Newbie

Re: MS. Windows 7 Beta Hk. Düşünceleriniz, Sorunlar ve Çözümleri

Mesajgönderen BlueDarkMan » 12 Oca 2009, 21:25

Ben kurmadım ama kuran arkadaşın makinasında benim hp ipaq 614c pda'mı tanımadı. Driver bulunamadı mesajı aldık. Vista otomatik tanımıştı.

Birde arkadaşım şunu söyledi. Vista ile kıyaslandığında işletim sistemi açılış süresi çok çok daha hızlımış. Hantallık kalkmış.
Kullanıcı avatarı
BlueDarkMan
NP-Groupie
NP-Groupie

Mesajgönderen ensiformis » 13 Oca 2009, 19:03

Merhaba;

Toshiba A300-15B kullanıyorum..
Bugün kurdum Windows 7 ' i..

Yaklasık olarak 35 dk. da kurulum tamamlandı..Kurulumun kolay olması çok güzel.Bütün donanımı otomatik olarak tanıdı..Kamera,ses kartının lineout çıkısı(direk değil,ses bölümünden ayar ile),usb,SD kart,fonksiyon tuşları otomatik olarak tanındı,sorunsuz bir şekilde çalısıyor..

Hız konusu vistadan çok hızlı diyebiliriz.Gerek açılış olsun,gerekse işlem yapma hızı vistadan hızlı..Vistada RAM kullanım seviyesi 1300 mb seviyelerinde iken,Win7 de 500-900 mb arası değişmekte..

Ama daha pek ısınamadım :| ,kullanımı biraz zor geliyor (daha 2 saat oldu tabi ;) ) , umarım alısınca daha çok seveceğim.. ;)

Deneyin pişman olmassınız..
Kullanıcı avatarı
ensiformis
Moderator
Moderator

Mesajgönderen Rebel » 23 May 2009, 19:46

BlueDarkMan yazdı:Ben kurmadım ama kuran arkadaşın makinasında benim hp ipaq 614c pda'mı tanımadı. Driver bulunamadı mesajı aldık. Vista otomatik tanımıştı.

Birde arkadaşım şunu söyledi. Vista ile kıyaslandığında işletim sistemi açılış süresi çok çok daha hızlımış. Hantallık kalkmış.

Blue RC de düzeltmişler bu sorunu. HP ipaq 614c yi taniyor. Windows mobile aygit merkezie standart yüklü.. Extre hiç bir işlem yapaman gerek yok.

Bilgin olsun
Herkes birgün Beşiktaş'lı olmasın, bırakın o ayrıcalık bizde kalsın...
ACER Aspire Timeline 4810T
Kullanıcı avatarı
Rebel

Dön Windows

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir