El Yardım

Notebook satın almak istiyorsanız böyle buyrun..

El Yardım

Mesajgönderen sae » 22 Kas 2008, 19:35

Öcelikle herkese selamlar. Aranıza yeni katıldım. Siteyi tesadüfen keşfettim, emeği geçen herkesin ellerine sağlık.

Bir notebook almak niyetindeyim ama yıllardır masaüstü bilgisayar kullandığımdan ne markalarını ne modellerini hiç bilmiyorum. Kısacası dikiş makinesinden ne kadar anlıyorsam notebook teknolojilerinden de o kadar anlıyorum. Bir iki bakmaya çalışmışlığım var onlarda Fransızca roman okumaya benzedi maalesef. Bilgisayardan beklentilerim 3D çalışmama yahut en azından dizaynları incelememde sıkıntı yaratmasın, oyun fanatiği değilim ama bir Pes olsun FM olsun rahat rahat oynayabileyim, sorunsuz wireless kullanabileyim. Makineyi ortalama 3 4 saat kullanacağımı sanıyorum. Yeterli mi bilemiyorum ama fiyat olarak 1350 USD'lik bir sınır koydum kendime. Şu anda işim gereği Libya'dayım burda vergi, KDV ve gümrük olmadığından bilgisayar fiyatları Türkiye'deki KDV'siz satışın altında sayılır (Kesin bir oran veremiyorum). Ha haliyle bilgisayarı yurtdışından almama rağmen Türkiye'de garanti hizmetlerinden faydalanabileceğim, en azından yardımcı olabailecek bir markadan almak istiyorum. Yani yarın öbür gün Türkiye'de bir arıza yaşasam "Bu bilgisayar Libya'dan oraya göndermeniz lazım" demesinler, garanti hizmeti vermeseler bile en azından yardım alabileyim isterim.

Şimdiden teşekkür ederim.
sae

Re: El Yardım

Mesajgönderen Rebel » 24 Kas 2008, 10:03

Öncelikle aramıza hoş geldiniz.

Libyada fiyatların çok daha ucuz oldugunu surekli duymaktayız açıkcası. Bu sizin açınızdan buyuk bir avantaj ürünlerin ekonomik yoldan tedariki konusunda. Ama tabi ufak bir problemimiz var. 1350 dolar.? Bu rakam libya fiyatlarina göre belirlenmiş bir bütçe. Orada bu fiyata hangi markanın hangi modellerini alabilirsiniz bilemiyoruz. Tahminen arada 300 dolar oynadığını düşünürsek buradaki fiyatlar ile size yardimci olmamiz mumkun değil.
Eğer siz butcenize uygun ürün özelliklerinden bir kaçını burada belirtirseniz size daha iyi yardimci olabiliriz.
Özellikle uluslar arası garanti konusunda Toshiba'yı tavsiye edebilirim. Dünyanın her yerinde servisinden istifade edebilirsiniz.
Herkes birgün Beşiktaş'lı olmasın, bırakın o ayrıcalık bizde kalsın...
ACER Aspire Timeline 4810T
Kullanıcı avatarı
Rebel
Dizüstü Bilgisayar Uzmanı
Dizüstü Bilgisayar Uzmanı

Mesajgönderen sae » 24 Kas 2008, 12:14

Fiyat konusuna aşşağı yukarı Türkiye'deki KDV'siz fiyat olarak açıklama getirmeye çalışmıştım ama daha somut bir örnek derseniz Toshiba Tecra A9 gibi bir modeldi sanırım, internetten kontrol ettiğim Türkiye fiyatı 1500$ yada 1600 $ +KDV (2 tane Tecra A9 vardı bilemiyorum hangisi olduğunu)iken burda 1280 $. Bilmiyorum istediğiniz cevabı verebildim mi ama benim burdan anladığım bu bütçeyle Libya'da neredeyse istediğim tüm modelleri alabilmeye gücümün yettiği. Bu bağlamda önerdiğiniz Toshiba'nın iyi bir modelini de önerirseniz çok memnun olurum. Vakit ayırdığınız için ayrıca teşekkür ederim.
sae

Mesajgönderen Golf6 » 24 Kas 2008, 15:06

Siz bence şu şekilde yapın. Her ülkeye gönderilen modeller farklı. Butcenize göre alabildiğiniz en iyi Toshibayı alın. Garanti konusunda engin bey haklı. Uluslar arası garantisi sorunsuz.
Kullanıcı avatarı
Golf6
NP-Newbie
NP-Newbie

Dön Notebook Satın Almak İstiyorum

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir